Protest violent în Londra. 6 polițiști răniți în manifestație

Ultima actualizare:

    MAi mulți polițiști au fost răniți în urma unui protest violent din Londra
MAi mulți polițiști au fost răniți în urma unui protest violent din Londra

Mai mulți polițiști au fost răniți după ce manifestanţii au aruncat cu cărămizi şi au aprins focuri în apropierea unei secţii de poliţie din Londra, protestând în legătură cu cazul unui bărbat care a decedat după ce ar fi fost bătut de agenţii de poliţie.

Șase ofițeri de poliție au fost răniți, dintre care patru sunt la spital, în urma revoltelor din estul Londrei. Potrivit protestatarilor, Edir Frederico Da Costa, în vârstă de 25 de ani, ar fi decedat după ce a fost bătut cu brutalitate de poliţiştii care l-au oprit în trafic pentru control. Tânărul se afla în mașină cu alți doi prieteni când a fost oprit de ofițerii de la Poliția Metropolitană din Newham, pe data de 15 iunie, potrivit Mirror.

Demonstranții mascați au dat foc la coșuri și la mașini în timpul revoltei, strigând din toți plămânii ”Dreptate pentru Edson”.

Potrivit poliției de pază, Comisia de Plângeri a Poliției Independente (IPCC) care investighează cazul, bărbatul a devenit agresiv în timpul arestului. În ciuda eforturilor medicilor, Edson a murit șase zile mai târziu în spital. Prietenii și familia tânărului susțin că polițiștii au folosit violența fizică și pulverizarea CS, declarând că gâtul și clavicula lui au fost grav rănite și a suferit sângerări pe creier.

Duminică, 25 iunie, sute de protestatari au strigat în stradă „Dreptate pentru Edson” și au mers la sediul poliției Forest Gate.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net