Politician francez, despre romi: «Să li se scoată dinţii de aur ca să-i putem caza»

Ultima actualizare:

    Franck Sinisi a fost exclus din Frontul NaţionalFoto: Twitter
Franck Sinisi a fost exclus din Frontul NaţionalFoto: Twitter

Un politician francez a fost sancţionat din cauza glumelor rasiste pe seama ţiganilor din România. Este vorba despre Franck Sinisi, un consilier local în localitatea Fontaine (suburbie a oraşului Grenoble din sud-estul Franţei), care a fost exclus din Frontul Naţional.

Cum s-a ajuns aici. Sinisi a propus ca imigranţilor romi să li se scoată dinţii de aur pentru ca statul să acopere costurile cu cazarea şi hrănirea acestora. Declaraţiile acestuia au fost mult prea rasiste pentru cei din Frontul Naţional.

Declaraţia a fost făcută de Sinis în februarie, într-o şedinţă a Consiliului Local, şi înregistrate de un coleg al acestuiu. Informaţia a fost confirmată pentru sudouest.fr de Wallerand de Saint-Just, unul dintre liderii Frontului Naţional, informează stirileprotv.ro. 

„În ceea ce priveşte romii, pentru a-i caza, ar putea fi introdusă o autofinanţare, primăria să le plătească doar dentiştii”, a spus în batjocură politicianul. „Ca să mă înţelegeţi, să li se pună dinţi de tablă şi să li se scoată dinţii de aur, cred că asta ar ajunge pentru a a-i hrăni şi a-i caza”.

Mai mult, politicianul l-a dat exemplu pe Dorin Cioabă, regele autoproclamat al romilor din România. Sinisi a spus potrivit înregistrării că “Regele” Cioabă nu are doar dinţi din aur, ci până şi lanţul de la wc este din aur.

Ciobă, reţinut pentru evaziune fiscală


    Regele Cioabă a fost reţinut
Regele Cioabă a fost reţinut

Dorin Cioabă a fost reţinut, miercuri seara, în urma audierilor care au avut loc la Poliţia Mehedinţi, într-un dosar de evaziune fiscală al cărui prejudiciu este de peste 5 milioane de euro.

Daniel Cioabă, fratele lui Dorin Cioabă, a declarat că autointitulatul rege al romilor a fost reţinut. „Fratele meu, Dorin Cioabă, a fost reţinut. Este vorba de o societate a soţiei lui şi l-au reţinut pe dânsul, în locul ei. Cred că este un abuz făcut”, a declarat Daniel Cioabă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net