Partidul Laburist a votat demisia liderului. Jeremy Corbyn nu vrea să plece de la conducere

Ultima actualizare:

    Jeremy Corbyn a pierdut votul de încredere al colegilor de partidfoto: Getty
Jeremy Corbyn a pierdut votul de încredere al colegilor de partidfoto: Getty

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic, a pierdut votul de încredere al celorlalți membrii ai formațiunii politice. În total, 172 de parlamentari laburiști au ales demisia lui Corbyn, în vreme ce numai 40 au votat în favoarea sa.

Cu toate acestea, liderul ignoră rezultatul și refuză să plece de la conducerea partidului, potrivit independent.co.uk.

Jeremy Corbyn a făcut noi declarații privind situația Marii Britanii după Brexist, sfidând votul colegilor de partid. „În urma referendumului de săptămâna trecută, țara noastră se confruntă cu provocări majore. Riscurile privind economia și nivelul de trai sunt în creștere. Publicul este divizat. Guvernul este dezordonat. Miniștrii au făcut să se înțeleagă clar că nu au niciun plan de ieșire, dar că sunt determinați să îi facă pe cei din câmpul muncii să plătească printr- o nouă rundă de reduceri și creșteri ale taxelor”, a declarat politicianul.

Acesta este de părere că Partidul Laburist trebuie să rămână structurat ca și până acum pentru a putea trage Guvernul britanic la răspundere și pentru a proteja cetățenii și drepturile acestora. „Ca să putem face asta trebuie să rămânem uniți. Încă de când am fost ales lider al partidului nostru, acum nouă luni, am învins, în repetate rânduri, atacurile Guvernului asupra nivelului de trai”, a explicat.

Cum își explică refuzul de a demisiona

„Am fost ales lider al partidului nostru în mod democratic, pentru un nou tip de politică, de către 60% dintre membri și susținători, și nu îi voi trăda prin a demisiona. Votul de astăzi al parlamentarilor nu are legitimitate constituțională. Suntem un partid democratic, cu o constituție clară. Oamenii noștri au nevoie ca membrii Partidului Laburist, sindicaliștii și parlamentarii să se unească în spatele conducerii mele într-un moment critic pentru țara noastră”, a mai declarat Jeremy Corbyn.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net