Mormântul lui Iisus, deschis pentru prima oară în 500 de ani. Descoperire miraculoasă

Ultima actualizare:

    A fost deschis pentru prima dată după 500 de ani Mormântul SfântFoto: Getty
A fost deschis pentru prima dată după 500 de ani Mormântul SfântFoto: Getty

Timp de decenii, Bisericile creștine s-au înfruntat în diverse polemici cu privire la Mormântul Sfânt din Ierusalim se află într-adevăr pe locul unde a avut loc Învierea, cel mai mare miracol. Acum, arheologii au deschis mormântul pentru a afla mai multe despre el.

Scopul altarului a fost să protejeze mormântul unde a stat trupul lui Iisus Hristos timp de trei zile după ce a fost crucificat. Mormântul a fost sigilat în marmură din anul 1555 pentru a fi protejat împotriva pelerinilor care furau bucăți din construcție pentru a le păstra sau vinde ca relicve sfinte.

De-a lungul secolelor însă, biserica ce-l împrejmuiește a fost distrusă de mai multe ori, astfel că au apărut îndoieli cu privire la conținutul mormântului. Acum, pentru prima dată după 500 de ani, capacul locului de veci a fost deschis, arheologii făcând o descoperire miraculoasă.

Nevăzut de o jumătate de mileniu, se afla ascuns un raft de calcar pe care se presupune că ar fi fost pus trupul lui Iisus. Cercetătorii au mai descoperit și o a doua lespede din marmură, despre care nimeni nu a știut că există. Pe aceasta se afla gravată o cruce. Se crede că aceasta ar fi fost făcută de cruciați în secolul al XII-lea.

„Cel mai uimitor lucru pentru mine a fost când am dat la o parte primul strat de praf și am descoperit o a doua bucată de marmură. Aceasta era de culoare gri, nu albicioasă, precum cea din exterior și chiar în mijlocul ei era frumos inscripționată o cruce. Nu aveam habar că există așa ceva”, a declarat arheologul Frederik Hiebert, de la National Geographic.

„Altarul a fost distrus de multe ori de foc, cutremure și invazii de-a lungul secolelor. Nu știam dacă l-au construit în același loc de fiecare dată. Aceasta pare să fie o dovadă vizibilă că locul pe care pelerinii îl venerează astăzi este într-adevăr același mormânt pe care împăratul roman Constantin cel Mare l-a găsit în secolul al IV-lea și pe care cruciații l-au venerat. Este uimitor”, a mai adăugat arheologul, citat de The Mirror.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net