Măcelăriţi de ziua lor!

Ultima actualizare:

    Promenada din Nisa arăta  ca după război după ce  şoferul a strivit 84 de oameniFoto: Hepta
Promenada din Nisa arăta ca după război după ce şoferul a strivit 84 de oameniFoto: Hepta

Atentat cu camionul. Un uriaş mastodont din metal, condus de un om despre care încă nu se ştie dacă e terorist islamist sau doar un dement cu probleme penale şi psihice, îndoliază din nou Europa. Pentru a câta oară în ultima vreme? Dumnezeule, ce mai urmează?

Joi, 14 iulie 2016. Ziua Naţională a Franţei. Era prima oară după atentatele de anul trecut când francezii au ieşit din nou masiv în stradă să sărbătorească. Autorităţile au considerat că pericolul unui atac terorist nu mai este la fel de mare ca până acum şi au permis organizarea de parade militare şi focuri de artificii în marile oraşe ale Franţei.

Joi, 14 iulie 2016, ora 22.30. La Nisa, frumosul oraş de pe Coasta de Azur, tocmai se încheiaseră focurile de artificii prilejuite de Ziua Naţională a Franţei. Peste 30.000 de oameni sunt pe strada principală, Promenade des Anglais, atât în zona de promenadă cât şi pe carosabil, traficul fiind interzis. Dintr-odatăse aude, în depărtare, un vuiet care se apropie. Apoi se aud primele ţipte în mulţime, iar vacarmul creşte necontenit. A fost momentul în care s-a declanşat panica. Deşi oamenii nu ştiau încă ce se întâmplă, au luat-o la fugă care-ncotro, speriaţi de posibilitatea unui nou atac terorist ca cele de anul trecut.


    Foto: Hepta/AP
Foto: Hepta/AP

Iar atacul a venit. Sub o formă cum nu s-a mai întâlnit în Europa. Un camion de 25 de tone, transformat într-un gigantic tăvălug de cel care îl conducea cu 70-80 de kilometri la oră. Ca efectul distrugător să fie şi mai mare, şoferul mergea în zig-zag, transformând astfel remorca într-o uriaşă ”bilă” mortală. “A fost un infern. Camionul rula cu viteză pe zona de trotuar călcând oameni, copii, familii, întregi”, povestesc martorii.

Joi, 14 iulie 2016, ora 23.00. O jumătate de oră de teroare se încheie cu uciderea atacatorului. Poliţiştii au tras mai bine de 50 de gloanţe în parbrizul şi portierele camionului până au reuşit să-l răpună pe teroristul aflat la volan. În cele 30 de minute, tăvălugul morţii a parcurs aproape doi kilometri, a ucis 84 de oameni şi a rănit peste 150. Cetăţeni din Statele Unite, Ucraina, Elveţia, Germania şi Armenia figurează printre victimele atentatului, potrivit presei franceze. Din fericire pentru noi, nici un român nu a murit. Totuşi, doi concetăţeni au fost răniţi, dar sunt, la această oră, în afara oricărui pericol.


    Foto: Graphic News
Foto: Graphic News

Autorul, un tunisian divorțat și cu trei copii

Autorul masacrului de la Nisa a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Presa franceză scrie că este un franco-tunisian în vârstă de 31 de ani, cu un cazier important ce include fapte armate, violenţe conjugale şi ameninţări. Este divorţat şi tată a trei copii. Presa franceză scrie că a fost arestat în martie, dar nu era, însă, în vizorul serviciilor de securitate ca suspect de extremism. Vecinii suspectului susţin că acesta era “singuratic“ şi “tăcut“ şi părea să nu fie o persoană religioasă.

“Nu arăta ca o persoană religioasă şi purta adesea pantaloni scurţi“, a declarat, pentru AFP, Sébastien, un locatar al imobilului cu patru etaje în care locuia Mohamed Lahouaiej Bouhlel. La etajul superior, o familie numeroasă subliniază că tânărul nu răspundea niciodată la salut. Doar o locatară de la parter, Anan, a declarat că era suspicioasă cu privire la acest vecin, “Un bărbat frumos, care le fixa cu privirea îndelung pe cele două fiice ale mele“.

Bărbatul a fost identificat datorită amprentelor digitale şi a permisului de conducere găsit în camion. Anchetatorii au mai recuperat din vehicul un card bancar şi un telefon mobil. Potrivit primelor informaţii, Bouhlel a forţat gardul metalic care înconjura perimetrul de securitate din jurul Promenade des Anglais, pentru a ajunge în zona unde se afla mulţimea care urmărea focurile de artificii. Camionul frigorific al atacatorului a stat parcat nouă ore pe promenadă, iar când l-au interpelat poliţiştii, le-a spus că aducea îngheţată.

Flash news

Un bărbat a cărui identitate încă nu este cunoscută poate fi considerat eroul de la Nisa. Le Figaro scrie că acesta a sărit pe capota camionului şi a încercat să-l oprească sau măcar să-l încetinească pe atacator. Tunisianul a scos pistolul că să-l împuşte pe bărbat, dar a încetinit vehiculul, iar acest lucru i-a fost fatal - poliţiştii au tras asupra şoferului şi l-au ucis. Curajosul bărbat a murit și el, zdrobit sub roțile camionului.


    Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Rihanna, 28 de ani, a ajuns la Nisa cu doar câteva ore înainte de 22.30, iar vineri urma să susțină un concert. Ea a apucat să se cazeze şi a auzit ţipetele de pe stradă şi împuşcăturile din camera ei. Nu a păţit nimic, a declarat purtătorul ei de cuvânt. Concertul a fost anulat.Nu se cunoaște exact numărul copiilor morți ți răniți în atacuri. Autoritățile au anunțat doar că peste 10 copii au murit. Conform presei din Franța, alți cel puțin 50 de copii au fost răniți. O poveste aparte este cea a părinților unui bebeluș în vârstă de opt luni, care s-a pierdut în haosul creat. După ce părinții au cerut ore întregi ajutor disperat pe Facebook, copilul a fost găsit.


    Foto: AP
Foto: AP

Dakota Johnson (26 de ani) şi actorul Jamie Dornan (34 de ani) filmau la Nisa ultima ecranizare după romanul “Cele 50 de feţe ale dlui Grey”. Nimeni din echipa de filmare nu se afla pe faleză la momentul producerii tragediei.O tânără care se afla joi seara la Nisa era, pe 7 iulie, la Dallas, în ziua când în orașul american a avut loc un atac armat. “Este suprarealist. Cred că toată lumea este în stare de șoc”, a povestit Kristen Crouch, originară din Dallas, care a venit la Nisa pentru nunta unui prieten.Vineri, în jurul orei locale 14.30, aeroportul din Nisa a fost evacuat după descoperirea unei valize suspecte. Totul a durat mai bine de o oră, timp în care toți pasagerii au fost scoși în afara aeroportului. Situația a devenit tensionată având în vedere numărul foarte mare de turiști care se grăbeau să părăsească Nisa. Alarma s-a dovedit însă una falsă.

Atentate care au şocat Europa în ultimul an


    Foto: AP
Foto: AP

7 ianuarie 2015, Paris, Franţa. Dimineaţa, în jurul orei locale 11.30, doi terorişti din cadrul Al-Qaeda, aripa din Yemen, pătrund în redacţia revistei Charlie Hebdo. Sunt ucişi 11 ziarişti, 11 sunt răniţi. La scurt timp, un al treilea terorist ucide un poliţist şi atacă un supermarket evreiesc. Bilanţul final: 20 de morţi, 22 de răniţi.


    Foto: AP
Foto: AP

13 noiembrie 2015, Paris, Franţa. Şase atacuri sincronizate se declanşează în puncte diferite din capitala franceză. Mor în atentate 130 de oameni, printre care 89 doar la clubul Bataclan şi 368 sunt grav răniţi. Şapte terorişti sunt ucişi în timpul atacurilor şi poliţia începe urmărirea şi vânătoarea complicilor.

22 martie 2016, Bruxelles, Belgia. Atacul de pe aeroportul Zaventem, din Bruxelles, Belgia, are loc dimineaţa, la puţin timp după ora 8.00. Explozia de pe aeroport ucide 13 persoane şi răneşte 81. La aproximativ o oră distanţă, un alt terorist se aruncă în aer la staţia de metrou Maelbeek. 20 de oameni mor şi 190 sunt răniţi.

simeon stalpnicul png

28 iunie 2016, Turcia. În Aeroportul Internațional Ataturk din Istanbul au avut loc două explozii, iar bilanţul tragediei s-a ridicat la 41 de morţi şi 239 de răniţi. Doi bărbați s-au detonat în interiorul terminalului de sosiri, iar la scurt timp un al treilea atacator a deschis focul în parcarea din față. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă ISIS.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net