Liderul celui mai periculos clan mafiot a fost arestat. Ce pedeapsă riscă

Ultima actualizare:

    Polițiștii italieni au reușit în sfârșit să aresteze cel mai căutat lider mafiot din ItaliaFoto Getty
Polițiștii italieni au reușit în sfârșit să aresteze cel mai căutat lider mafiot din ItaliaFoto Getty

Unul dintre cei mai căutați lideri ai clanurilor mafiote italiene a fost arestat ieri, 26 iunie. El este condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis 32 de persoane de-a lungul "carierei" sale de criminal.

Ernesto Fazzalari (46 de ani) a fost capturat la primele ore ale dimineții dintr-un apartament din sudul regiunii italiene Calabira, locul celebrului sindicat de crimă organizată 'Ndrangheta, relatează DailyMail.co.uk. El este unul dintre cei mai căutați mafioți fugari din cadrul clanului mafiot 'Ndrangheta, alături de liderul numărul 1, Matteo Messina Denaro. 

Ernesto Fazzalari
Ernesto Fazzalari

Fazzalari a stat ascuns încă din 1996; în anul 1999 a fost condamnat prin absența la Curtea de Judecată de asociere cu grupările mafiote, răpire, posesie ilegală de arme și dublă omucidere ca urmare a unei răzbunări sângeroase care a lăsat în urmă 32 de morți. Măcelul a avut loc chiar în orașul său natal, Taurianova. 

Arestarea lui ernesto a fost salutată cu mult entuziasm de guvernul italian, considerând-o o mare victorie în lupta împotriva a ceea ce Italia consideră cel mai puternic grup mafiot. "Mulțumesc judecătorilor și forțelor de ordine. Trăiască Italia! Acest lucru arată că nimeni nu poate fugi de justiție. Acestea sunt genul de victorii care ne încurajează și ne susțin în lupta dificilă, dar cu sorți de izbândă împotriva crimei organizate", a scris premierul italian, Matteo Renzi, pe pagina sa de Twitter. 

Matteo Renzi, premierul Italiei
Matteo Renzi, premierul Italiei

Numele 'Ndrangheta vine din limba greacă și se referă la curaj și loialitate. Cultura foarte secretoasă și brutală a organizației a făcut-o însă extrem de temută și este aproape imposibil de infiltra agenți în interior.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net