Îngropaţi de vii în zăpadă!

Ultima actualizare:

    Clădirea înaltă  de 10 metri a fost  înghiţită de omătFoto: EPA
Clădirea înaltă de 10 metri a fost înghiţită de omătFoto: EPA

Un val ucigaş de zăpadă s-a prăvălit cu puţin înainte de ora 4.00, joi dimineaţa, asupra sătucului Farindola, aflat la 1.200 de metri, la poalele muntelui Gran Sasso. Hotelul Rigopiano s-a transformat într-un cavou alb în doar câteva secunde.

„Mi-e frică pentru copiii mei şi pentru soţia mea!”, acestea au fost cuvintele rostite de Giampetro Parete (38 de ani), unul dintre supravieţuitorii din hotelul Rigopiano, din staţiunea italiană Farindola. 


    Hotelul Rigopiano, un resort de lux
Hotelul Rigopiano, un resort de lux

Italianul a avut zile şi a ajuns de urgenţă la spital. Aici el a explicat că avalanşa a fost precedată de un cutremur (n.r. 9 cutremure de peste 4 grade s-au produs miercuri, ultimul cu puţin înainte de ora locală 20.00).


    Adriana şi Giampetro Parete,  cu Ludovica şi Gianfilippo
Adriana şi Giampetro Parete, cu Ludovica şi Gianfilippo

„Soţia mea Adriana, fetiţa Ludovica (6 ani) şi Gianfilippo (8 ani) sunt acolo, sub zăpadă. Am pierdut tot. Adriana era infirmieră la clinica de tratament De Cesara a Spoltore, din Pescara. Mie nu îmi era somn şi în momentul dezastrului eram în faţa hotelului, căutam ceva în maşină. Am fost îngropat pe loc, dar am fost salvat la timp”, a povestit italianul.

20 de turişti şi 7 angajaţi ai hotelului au rămas sub muntele de zăpadă care a îngropat hotelul înalt de 10 metri. Până la închiderea ediţiei peste 1.000 de salvatori din oraşele apropiate au sosit în zonă şi luptau cu nămeţii.


    Pereţii au cedat sub  greutatea zăpeziiFoto: EPA
Pereţii au cedat sub greutatea zăpeziiFoto: EPA

Între timp, de sub zăpadă soseau mesaje pe What’s App: „Ne este frig” sau „Grăbiţi-vă că murim îngheţaţi”. Din păcate pentru cinci victime salvarea a venit prea târziu. 


    Jumătate din clădire  a fost distrusă  de avalanşăFoto: EPA
Jumătate din clădire a fost distrusă de avalanşăFoto: EPA

Din spusele martorilor printre angajaţii hotelului mai era o persoană de cetăţenie română. Ieri, în Farindola se înregistra o temperatură de -1 grad Celsius, vântul bătea cu 18 km/h şi începuse să ningă abundent. Natura lupta contra salvatorilor pentru a-şi cere tributul de vieţi omeneşti.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net