Împușcături la Malmo, Suedia. Patru persoane au fost rănite

Ultima actualizare:

    Patru persoane au fost rănite în urma atacului armat (foto: twitter express.co.uk)
Patru persoane au fost rănite în urma atacului armat (foto: twitter express.co.uk)

Panică în cel de-al treilea oraș ca mărime din Suedia, Malmo. Un bărbat înarmat cu o pușcă automată a deschis focul în zona unui stadion, rănind cel puțin patru persoane. Martorii au declarat poliției că focurile, în rafale de câte trei, au fost trase dintr-un autoturism marca Audi care se deplasa cu mare viteză.

UPDATE: Poliția: Una din victime e în stare gravă

Polițiștii au declarat că agresorii se aflau pe aflau pe un scuter și urmăreau un autoturism marca Audi. Martorii au declarat că la un moment dat autoturismul a derapat și a intrat într-un copac. În acel moment, cei patru ocupanți au mașinii au fost atacați. Circa 20 de gloanțe au fost trase dintr-o armă automată, rănindu-i pe cei patru. Unul dintre ocupanții mașinii a fost atins de gloanțe în zona capului și acum se află la spital în stare critică, relatează presa suedeză.

„Agresorii ar fi fugit cu un scuter. O anchetă a fost deschisă pentru tentativă de omor. Nici un suspect nu a fost reținut”, se arată într-un comunicat al poliției.

UPDATE: Derby-ul s-a jucat, în ciuda atacului

Meciul de fotbal dintre cele două echipe rivale, Malmö FF și Helsibgborg IF, s-a jucat până la final, în ciuda atacului armat petrecut chiar în timpul partidei. Malmo FF a câștigat partida cu 2 la 0. Golul victoriei a fost marcat de Mattias Svanberg, care a adus fanilor bucuria celor trei puncte în prelungirile partidei. iată-l în imaginea de mai jos cât de fericit a fost după marcarea golului. De fapt, fotbaliștii au aflat abia după ce au ajuns la vestiare ce panică s-a creat în oraș.

Mattias Svanberg a marcat golul victoriei pentru Malmö FF (foto: twitter Malmö FF)
Mattias Svanberg a marcat golul victoriei pentru Malmö FF (foto: twitter Malmö FF)

UPDATE: Poliția nu crede că e atac terorist

Autoritățile suedeze nu cred că au de-a face cu un atac terorist, ci, mai degrabă, cu represalii din partea unor grupări agresive la măsurile luate de poliție la adresa crimei organizate. Orașul Malmö a fost zguduit în acest an de mai multe acte de violență stradală între bande rivale. Poliția a intervenit prompt și fără milă. De la începutul anului și până acum în malmo au avut loc nu mai puțin de 70 de incendieri de autovehicule, toate în urma confruntărilor aprige dintre diverse grupări violente.

Atacul a avut loc în timpul partidei de fotbal dintre Malmö FF și Helsibgborg IF din campionatul Suediei. Mai multe persoane care se aflau în afara stadionului au declarat că au văzut un vehicul marca Audi care se deplasa cu mare viteză. Din el s-ar fi tras cu o armă automată. Poliția locală a găsit la locul faptei mai multe cartușe și afirmă că suspecții au fugit, cel probabil cu un moped. Poliția bănuiește că în atac au fost implicați mai mulți agresori, motiv pentru care forțe suplimentare au fost mobilizate. Un elicopter de poliție adus pentru meciul de fotbal a fost redirecționat pentru căutarea suspecților.

Presa locală scrie că la periferia orașului Malmö s-a auzit și o explozie, în jurul orei locale 21.00. În fapt, cel puțin zece autoturisme au fost incendiate în mai multe locuri din oraș, la scurt timp după atacul armat.

Mai multe echipe de geniști și ofițeri de securitate s-au deplasat pentru a cerceta autovehiculele incendiate. E panică la Malmö, iar poliția nu oferă prea multe informații, cel mai probabil pentru că nici oamenii legii nu știu prea multe. Deocamdată anchetatorii nu au stabilit dacă există o legătură între cele două incidente sau dacă este vorba de acte teroriste.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net