Imagini inedite din reşedinţa de vară a Reginei. Detaliul care face notă discordantă

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a II-a i-a primit la Balmoral pe guvernatorul Australiei şi soşţia saFoto: Getty
Regina Elisabeta a II-a i-a primit la Balmoral pe guvernatorul Australiei şi soşţia saFoto: Getty

Regina Elisabeta a II-a i-a primit joi, 21 septembrie, pe guvernatorul Australiei, Peter Cosgrove şi pe soţia acestuia la una dintre reşedinţele sale, Castelul Balmoral. Imaginile imedite surprise cu încăperile locuinţiei au scos în evidenţă faptul că monarhul britanic preferă un still tradiţional, însă un detaliu din camera de zi a atras atenţia tuturor.

Balmoral este un loc plin de istorie şi tradiţie. Aici, Regina Elisabeta a II-a îşi petrece vacanţele când merge în Scoţia. Tot aici, joi, ea i-a primit pe guvernatorul Australiei şi pe soţia acestuia. La recepţia care a avut loc în camera de zi au fost prezenţi şi jurnalişti şi fotografi, care nu au ratat ocazia de a surprinde cadre inedite cu decorul castelului. 


    Regina are un iPod în camera de ziFoto: Getty
Regina are un iPod în camera de ziFoto: Getty

Inevitabil, mobilierul ales este unul tradiţional, notează dailymail.co.uk. În centrul camerei spaţioase se află un şemineu din marmură, cu cilini pictaţi (floarea naţională a Scoţiei), pe care stau suporturi de lumănări realizate în secolul 19, pe vremea Reginei Victoria. Pereţi sunt acoperiţi cu tablouri, unul chiar cu străbunica Elisabetei. Ba chiar, Regina nu a aruncat bani nici pe mobilă nouă: canapeaua şi fotoliil sunt aceleaşi ca acum 40 de ani, la fel ca şi covorul verde. 

Un detaliu iese însă în evidenţă: pe o consolă, lângă şemineu, se află un iPod cu boxe. Dispozitivul modern, care face notă discordantă, a fost probabil primit de Regină de la Barack Obama şi e o dovadă că Elisabetei îi place să fie totuşi în pas cu tehnologia, deşi este o fire conservatoare. 

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net