Fostul premier francez, Manuel Valls, pălmuit de un tânăr în mulțime

Ultima actualizare:

    Manuel Valls a fost pălmuit de un tânăr de 18 aniFoto: Twitter
Manuel Valls a fost pălmuit de un tânăr de 18 aniFoto: Twitter

Fostul premier al Franței, Manuel Valls (54 de ani) și candidat la alegerile prezidențiale din partea Partidului Socialist, a fost pălmuit de un tânăr de 18, care s-a infiltrat în mulțimea adunată, dându-se rept un simpatizant al politicianului.

Manuel Valls tocmai ieșea din biroul municipal, unde era așteptat de numeroși jurnaliști și de simpatizanți, dar și de un tânăr care a venit special pentru a-i aplica fostului premier o ușoară corecție publică. Valls a dat mâna cu mai multe persoane în timp ce trecea, iar când tânărul s-a apropiat, a vrut să îi strângă și acestuia mâna, dar a avut surpriza să fie pălmuit, băiatul strigând „Asta e Bretagne”, precizează Reuters.

În secunda următoare, el a fost imobilizat de un agent de pază al fostului premier, l-a împins peste un gard și l-a forțat să rămână la pământ, după care a fost arestat. Se pare că tânărul are 18 ani și a fost reținut și plasat sub arest preventiv pentru „violențe asupra unei persoane însărcinate cu o misiune în serviciul public”, informează HotNews. Incidentul a avut loc în Lamballe, Cotes d’Armor.

„Ar fi spus, în timp ce era reținut, că nu-i place felul în care Valls trata cetățenii, dar asta rămâne de verificat! Vom vedea care sunt motivațiile sale”, a precizat procurorul din Saint-Brieuc, potrivit sursei citate.

În Bretagne, o regiune de nord-vest din Franța, se manifestă o grupare politică de extremă dreaptă, dar nu a fost momentan confirmat dacă tânărul de 18 ani a făcut gestul din motive politice.

„Sunt unii care contestă democrația și cei care o încarnează [...]. nu mi-a fost niciodată frică de contactul și relația cu compatrioții mei”, a declarat Manuel Valls pentru presă, conform HotNews. Acesta nu este singurul caz de violență cu care s-a confruntat. La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, fostul premier a fost îmbrâncit în timpul unei vizite în provincie și a mai primit și o pungă cu făină în cap, când participa la o acțiune electorală la Strasbourg.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net