Filmul unui «atac terorist» nebun: a deturnat avionul să-i ducă o scrisoare fostei soţii

Ultima actualizare:

    După 10 minute de la aterizare, peste 50 de pasageri sunt eliberaţi
După 10 minute de la aterizare, peste 50 de pasageri sunt eliberaţi

Dragostea le ia unora minţile. Aşa s-a întâmplat ieri, când Seif Eldin Mustafa (59 de ani) a furat un avion pentru a-i duce o scrisoare de patru pagini fostei lui soţii, Marina Paraskou, în Cipru.

Ora 9.20 (ora României). Seifedeen Mustafa anunţă cei 81 de pasageri de la bordul aeronavei Airbus 320, aparţinând Egypt Air, că are o bombă. Cursa internă MS181 Alexandria-Cairo îşi schimbă destinaţia. Lumea se panichează pentru că “teroristul” e labil psihic.

Libanezul Seif Eldin Mustafa a ameninţat că se aruncă în  aer dacă piloţii nu aterizează pe aeroportul din Larnaca
Libanezul Seif Eldin Mustafa a ameninţat că se aruncă în aer dacă piloţii nu aterizează pe aeroportul din Larnaca

Ora 9.46. Avionul aterizează pe aeroportul cipriot. Unităţile antitero intră în dispozitiv. Se aude că sunt doi terorişti ai Statului Islamic la bord. Sunt eliberaţi primii ostatici şi planeta aşteaptă cu sufletul la gură deznodământul.

Ora 10.15. Mister! Toată lumea se întreabă cum a fost posibil ca teroristul să ajungă în avion cu o vestă cu explozibil prinsă de el.

Ora 10.40. Patru străini şi echipajul de bord sunt ţinuţi ostatici. Restul pasagerilor sunt eliberaţi. Încep negocierile. Nici o grupare teroristă nu îşi revendică atacul. Egypt Air anunţă că piloţii nu au activat transponderul în timpul zborului pentru a semnala deturnarea. Misterul se adânceşte.

Ora 11.15. Atentatorul e identificat: Ibrahim Samaha. Este profesor la o universitate veterinară. 

Ora 11.45. Preşedintele cipriot Nicos Anastasiades declară că “incidentul nu e unul de factură teroristă. E mai mult personal şi la mijloc e vorba de o femeie”.

Ora 12.30. Soţia lui Ibrahim Samaha sună la aeroportul din Larnaca şi anunţă că soţul ei e printre ostaticii eliberaţi. Decanul de la Universitatea veterinară confirmă şi el că doctorul Samaha nu e teroristul din avion. Atunci, cine e teroristul?

“Teroristul” cere cetăţenie cipriotă şi să o vadă pe fosta nevastă
“Teroristul” cere cetăţenie cipriotă şi să o vadă pe fosta nevastă

Ora 13.00. Plaja din apropierea aeroportului e evacuată. La fel şi jurnaliştii din apropierea pistei. O stewardesă anunţă solicitările teroristului: vrea ca scrisoarea lui să ajungă la Marina Paraskou, fosta soţie şi lui să îi fie acordată cetăţenia cipriotă.

Ora 13.45. “Teroristul” e identificat în sfârşit. Este Seif Eldin Mustafa. Iar vesta explozivă de pe el este umplută cu şerveţele şi prosoape de mâini.

Pasagerii îşi anunţă  familiile că sunt teferi
Pasagerii îşi anunţă familiile că sunt teferi

Ora 14.05. Teroristul se predă. Echipajul îşi face poză cu el. Atunci sunt eliberaţi membrii echipajului şi doi cetăţeni americani, care la despărţire au ţinut să se pozeze cu el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net