Fetiţa asta îşi mănâncă toată casa

Ultima actualizare:
Mama micuţei, Kelly, nu ştie cum s-o oprească
Mama micuţei, Kelly, nu ştie cum s-o oprească

Devorează tot ce întâlneşte în cale! Micuţa Jessica Knight, din Cambridgeshire, îşi ronţăie casa, spre disperarea părinţilor, care se tem pentru viaţa ei. Fetiţa suferă de o boală rară ce îi dă poftele nebuneşti.

La prima vedere, Jessica Knight, de 4 ani, arată ca orice fetiţă normală de vârsta ei. Când îi vezi chipul angelic, cu ochişori mari şi nevinovaţi, buclele cârlionţate, nu ţi-ai putea imagina că ronţăie toate obiectele necomestibile ce i se ivesc în cale, inclusiv bucăţele de pavaj.

Ea a început să-şi mănânce casa la puţin timp după ce a învăţat să facă primii paşi. Părinţii au observat ce pofte ciudate are abia când au surprins-o ronţăind pielea ecologică de pe scăunelul ei, pe când avea doi ani. De atunci, pentru micuţa Jessica, covoarele sunt gustare, pereţii sunt felul doi şi desertul, bureţii de la baie şi din bucătărie.

Nu se poate opri din mâncatul obiectelor interzise în ciuda faptului că, după ce le înghite, îi produc o constipaţie severă asociată cu nişte crampe dureroase. Mama ei, Kelly (36 de ani), zice că fata e fascinată de textura şi culoarea obiectelor.


    Mama micuţei, Kelly, nu ştie cum s-o oprească
Mama micuţei, Kelly, nu ştie cum s-o oprească

Tatăl micuţei, inginerul Chris Knight (40 de ani), se teme s-o oprească în a-şi face poftele, de frică să nu înceapă să consume substanţe otrăvitoare, cum ar fi detergenţii.

În afara produselor necomestibile, fetiţa nu mănâncă decât cârnaţi, brânză, budincă de orez, peşte şi pâine. Jessica Knight suferă de o boală rară, numită Pica, iar aceasta îi dă apetitul de a consuma substanţe nealimentare.

Sindromul este cauzat de deficitul de minerale, în special de fier. Cei care suferă de această boală rară simt nevoia constantă de a mânca tot felul de lucruri, cum ar fi pământ, cretă, hârtie, pereţi, bureţi sau chiar excremente ori bucăţi de metal. Se crede că 20% din copii suferă de Pica într-o anumită etapă a vieţii.

Mulţi se vindecă de la sine, alţii ajung la complicaţii, cum ar fi dificultatea de a învăţa şi leziuni cerebrale. Există riscul de intoxicare, distrugerea dinţilor şi infestare cu paraziţi. Nu sunt leacuri împotriva bolii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net