Atac terorist pe aeroportul Ataturk din Istanbul! 41 de morți

Ultima actualizare:

    Două explozii au avut loc pe Aeroportul AtaturkFoto: digi24.ro
Două explozii au avut loc pe Aeroportul AtaturkFoto: digi24.ro

Două explozii au avut loc pe terminalul sosiri al Aeroportului Internaţional Ataturk din Istanbul, marți (28 iunie). Informaţia a fost confirmnată de autorităţile turce. Martorii susţin că s-au auzit şi focuri de armă. Bilanțul dramatic a ajuns la 41 de morți și 239 de răniți.

Numărul morților a ajuns la 41. Potrivit informațiilor date de autorități a doua zi după tragedie, miercuri (29 iunie), ar fi fost vorba de trei atentatori sinucigași, care au deschis focul înainte să se arunce în aer.

Update 00.30: Surse din poliție ale agenției Reuters spun că gruparea teroristă ISIS/Daesh s-ar afla în spatele atacurilor.

Update 00.20: Fostul premier al României, Victor Ponta, s-a aflat pe Aeroportul Ataturk cu foarte puțin timp înainte de cele două explozii. Politicianul a făcut declarații, în direct la Digi 24.

Update 00.10: Numărul persoanelor decedate în urma deflagrațiilor a crescut la 36. Digi 24 anunță că printre persoanele blocate în zona liberă a aeroportului se află și români.

Momentul exploziei, surprins de camerele de supraveghere

Update 23.40: Presa a primit interdicția de a mai relata cele întâmplate în cazul celor două atentate din Turcia.

Update 23.02: Potrivit informațiile difuzate la Digi 24, ar fi existat un al treilea atacator, care ar fi fost împușcat de autoritățile turce. Numărul persoanelor rănite a crescut la 100. La fața locului intervin ambulanțe și echipaje de Poliție, iar autoritățile încearcă să afle dacă mai există vreun pericol pe aeroport.

Update 22.57: Ministrul turc al Justiției a declarat că 10 persoane au murit în urma deflagrațiilor, iar alte 40 au fost rănite, potrivit reuters.com.

Update 22.50: Apar noi informații în legătură cu exploziile. Se pare că doi teroriști s-ar fi detonat înainte să treacă prin filtrele de securitate de pe Aeroportul Ataturk.

Zeci de salvări au intervenit la fața locului
Zeci de salvări au intervenit la fața locului

Autorităţile cred că ar fi vorba despre atacatori kamikaze. Un martor a declarat pentru CNN Turkey că, după cele două explozii, din parcarea aeroportului s-au auzit focuri de armă. De asemenea, susţine că mai multe taxiuri ar fi plecat spre spitale, cu răniţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net