Atac sinucigaș în timpul unui concert din Manchester! 22 de morți și 59 de răniți

Ultima actualizare:

    Pe Manchester Arena avea loc un concert Ariana GrandeFoto: AFP
Pe Manchester Arena avea loc un concert Ariana GrandeFoto: AFP

Luni seară (22 mai), s-a produs o puternică explozie, în timpul unui concert al Arianei Grande, care avea loc în Manchester (Marea Britanie). Deflagrația s-a soldat cu 22 morți și alți 59 de răniți. Autoritățile tratează acest caz drept unul terorist. Dacă se confirmă această ipoteză, este cel mai grav atentat de pe teritoriul britanic de la atacurile din 7 iulie 2005 de la Londra, când 52 de oameni și-au pierdut viața și alți 700 au fost răniți.

UPDATE: Bilanțul a ajuns la 22 de morți și 59 de răniți. Autoritățile britanice au confirmat că a fost vorba de un atac sinucigaș. A fost un singur atacator, care a și murit.

Mii de copii se aflau luni seară (22 mai) la concertul Arianei Grande, atunci când a avut loc o explozie Manchester Arena. Până la ora scrierii acestei știri, presa locală vorbește de 19 morți și 50 de răniți. Poliția spune că cei 50 de răniți sunt tratați la șase spitale și anunță numerele de urgență la care populația poate primi informații despre victime. De asemenea, poliția pune la dispoziție un număr de telefon la care oamenii pot raporta autorităților antiteroriste orice mișcare suspectă, potrivit Digi24.

Încă nu a fost identificată oficial natura exploziei, dar premierul Theresa May a spus că incidentul este tratat de poliție ca un „oribil atac terorist”, cel mai probabil este vorba de un atac sinucigaș.

Oamenii oferă victimelor adăpost gratuit

Mai multe persoane au viralizat un hashtag, #roomforManchester. Oamenii oferă adăpost și mijloace de transport pentru cei care au nevoie să ajungă în zonă. Hotelurile se oferă să aibă grijă de copii până când părinții lor se vor întoarce.

Echipele de geniști au cercetat zona
Echipele de geniști au cercetat zona

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net