Cutremur în Nepal: Un alpinist a filmat clipele de groază. "Avalanşe mari vin înspre noi" VIDEO

Ultima actualizare:

    Arjun Vajpai a fost prins de seism pe muntele Everestcaptură video
Arjun Vajpai a fost prins de seism pe muntele Everestcaptură video

Au apărut şi primele înregistrări video cu alpiniştii surprinşi de cutremur pe muntele Everest. Unul dintre ei, aflat într-una dintre taberele afectate, s-a filmat cu telefonul mobil şi a descris ce-au simţit cei aflaţi la mii de metri altitudine.

"Am fost aici când a avut loc cutremurul înregistrat în Nepal. Toată zona e învăluită în nori. Au avut loc câteva avalanşe mari care încep să vină spre noi. În această zonă au fost căderi masive de gheaţă şi stânci. Ne descurcăm”, a spus alpinistul Arjun Vajpayi, potrvit digi24.ro.

„Câţiva membri ai echipei au urcat astăzi spre Tabăra Unu şi Tabăra Doi. Până acum nu avem nicio veste de la ei. Am încercat să luăm legătura. Câteva persoane au urcat spre Tabăra Unu şi aşteptăm veşti de la ei în curând. Sper ca totul să fie în regulă acolo sus”, a mai spus el.

Alpinistul a filmat împrejurimile de pe Everest, după cutremur

Ministrul nepalez al Turismului a declarat că 20 alpiniști au murit în urma avalanșei de pe Everest și că printre aceștia se află și cetățeni străini. Printre ei şi unul dintre directorii Google, Dan Fredinburg, în vârstă de 33 de ani. El se afla alături de trei colegi într-o expediţie, pentru a face poze pentru Google Maps.

Alex Găvan, care se afla şi el într-o expediţie pe munte, a publicat un mesaj emoţionant pe pagina lui de Facebook, în care anunţa pe toată lumea că este în regulă. 

“Există un timp pentru a acţiona şi un timp pentru a vorbi. De această dată suntem în prima situaţie. Orice declaraţie făcută în această situaţie nu poate nici să îi aducă înapoi pe cei care au murit şi nici să îi ajute pe toţi cei care sunt acum într-o situaţie de urgenţă. În acest moment, îngerii păzitori sunt elicopterele, care sunt aşteptate mâine la prima ora, dacă vremea permite, precum şi toţi cei care vor avea grijă de cei răniţi în această noapte. Orice alte cuvinte ar însemna pentru mine o lipsa de respect faţă de marea amărăciune şi marea durere pe care le trăiesc oamenii. Acesta este un timp al acţiunii”, a transmis alpinistul prin intermediul reţelelor de socializare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net