Cum au reuşit francezii să-l ucidă pe capul atentatelor de la Paris

Ultima actualizare:

    Abdelhamid Abaaoud a coordonat de la faţa locului atacurile teroriste din Paris
Abdelhamid Abaaoud a coordonat de la faţa locului atacurile teroriste din Paris

Presupusul organizator al atentatelor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, a fost ucis miercuri (18 noiembrie) în raidul de la Saint-Denis de către forţele speciale franceze, care au declanşat o operaţiune fără precedent.

Poliţia l-a urmărit pe presupusul organizator al atentatelor de la Paris în timp ce era condus de o femeie într-un apartament, cu o seară înainte ca amândoi să fie ucişi într-un raid al forţelor speciale, a precizat o sursă din poliţie, citată de Reuters.

În urma unei informaţii primite din Maroc, potrivit căreia Abdelhamid Abaaoud se afla în Franţa, poliţia şi-a îndreptat atenţia spre Hasna Aitboulahcen, o femeie deja aflată sub supraveghere, despre care se ştia că are legături cu el.

Datorită interceptării telefonului ei, în cadrul unei investigaţii referitoare la droguri, femeia a fost localizată la Saint-Denis, o suburbie a Parisului, unde trei atacatori sinucigaşi s-au detonat la 13 noiembrie la Stade de France, scrie Mediafax.

Poliţiştii au urmărit-o pe femeia de 26 de ani în timp ce îl conducea pe Abaaoud în clădirea din Saint-Denis marţi seara. Miercuri dimineaţă, poliţia a lansat raidul asupra imobilului, care a durat şapte ore.

Abaaoud, în vârstă de 28 de ani, şi Aitboulahcen, care ar fi fost verişoara lui, au murit în confruntarea în cadrul căreia trupele franceze au tras peste 5.000 de focuri de armă. O a treia persoană, care nu a fost încă identificată, a murit în cadrul aceluiaşi raid.

Oficialii francezi au declarat iniţial că Aitboulahcen a detonat explozibilii pe care îi avea asupra sa, devenind astfel prima femeie-kamikaze din Europa, dar o sursă apropiată anchetei a precizat vineri că această informaţie nu este corectă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net