Cum ajută Google şi Facebook în urma cutremurului din Nepal

Ultima actualizare:

    Peste 7000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului din Nepal foto: AP
Peste 7000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului din Nepal foto: AP

Peste 2.000 de oameni au murit în urma cutremurului din Nepal produs sâmbătă dimineaţa, acesta fiind cel mai mare din istoria ţării. Alte 5.000 de persoane au fost rănite. Printre victimele seismului de 7,9 grade scara Richter s-a aflat şi Dan Fredinburg, în vârstă de 33 de ani, director executiv la Google. El era una dintre cele 17 persoane ce se aflau pe Muntele Everest şi care şI-au pierdut viaţa.

Ultima fotografie publicată de Dan Fredinburg pe contul său de Facebook a fost cu o zi înainte de avalanşă. S-a pozat la înălţime, în inima muntelui, în timp ce bea un capuccino. Cea care a confirmat că Dan a murit în avalanşă a fost sora lui cea mică, anunţă www.digi24.ro.

Ea a făcut anunţul pe contul său de Facebook: "Cu regret îi informez pe toţi cei care l-au iubit că, în timpul avalanşei din Everest, Dan a suferit un traumatism cranian sever şi nu a supravieţuit. (...) Îi iubim şi le mulţumim celor care şi-au împărţit viaţa cu acest om amuzant şi puternic. El a fost şi este totul pentru noi”, a scris sora inginerului.


    Dan FredinburgFOTO: Arhiva personală
Dan FredinburgFOTO: Arhiva personală

Cei de la Google au publicat un mesaj în memoria lui Dan Fredinburg, şi alături de Facebook, au pornit funcţii care să ajute famiile îngrijorate ale persoanelor care se aflau în zonele afectate de dezastru, scrie România TV.

Google Person Finder este o bază de date online, completată cu informaţii ce provin de la utilizatori din lumea întreagă. Serviciul a fost creat cu scopul de a contribui la găsirea persoanelor dispărute în urma unor catastrofe naturale, potrivit Time.com, citat de România TV.


    foto: time
foto: time

Acest serviciu online are două funcţii de bază: "I'm looking for someone" (n.r. Caut pe cineva ) şi "I have information about someone" (n.r. Am informaţii despre cineva). Aici pot fi publicate fotografii şi conturile de pe reţelele de socializare ale persoanelor dispărute.

Facebook Safety Check este o invenţie care permite persoanelor aflate în zona lovită de o astfel de tragedie să răspundă imediat că sunt în siguranţă, pentru ca persoanele apropiate să poată vedea asta.

Dan Fredinburg
Dan Fredinburg

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net