Cum a ajuns World of Warcraft să ofere o experienţă educativ religioasă?

Ultima actualizare:

Deşi suntem rareori tentaţi să găsim o legătură între religie şi jocuri pe PC sau console, World of Warcraft se pare că oferă o experienţă religioasă.

World of Wacraft creează dependenţă pentru cele câteva milioane de jucători online. Simplul fapt că te aduni cu prietenii şi te străduieşti să învingi un inamic mai complex este suficient pentru unii. Ceilalţi nu se pot despărţi de experienţa de gaming oferită de WoW din cauza libertăţii foarte mari pe care ţi-o oferă universul virtual creat de cei de la Blizzard. În plus, nici povestea jocului nu este una de lepădat. În permanenţă vor exista, desigur, şi cei care pur şi simplu nu înţeleg motivaţia petrecerii unui număr de opt ore sau mai mult în faţa unui joc.

În cei aproximativ 10 ani de când a fost lansat, conţinutul inclus în WoW a devenit din ce în ce mai stufos, reuşind să surprindă cât mai multe planuri ale dezvoltării personajului vostru. Pornind de la lumea virtuală reprodusă in-game, Robert Geraci, un profesor de la Manhattan College specializat în studii religioase, nu a ezitat când a clasificat World of Warcraft ca fiind mai mult decât un joc. El e de părere că, la un anumit nivel, jocul oferă şi o experienţă religioasă.Iată ce declară profesorul Robert Geraci.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net