Declarațiile vecinilor despre atacatorul de la Munchen: "Era un băiat leneș"

Ultima actualizare:

    Atacatorul care a luat cu asalt centrul comercial din Munchen avea doar 18 aniFoto Getty
Atacatorul care a luat cu asalt centrul comercial din Munchen avea doar 18 aniFoto Getty

Ali Sonboly, atacatorul care a luat cu asalt un centru comercial din Munchen și a ucis nouă persoane și a rănit multe altele, avea doar 18 ani și era de origine germano-iraniană. Vecinii spun însă că băiatul părea destul de leneș, e de necrezut că a făcut așa ceva.

"Îl vedeam în fiecare zi; era un băiat foarte timid și înalt, în jur de 1,88 m. Nu era prea sportiv - mai degrabă durduliu", a declarat Stephan Baumanns (47 de ani), care deține o brutărie și o cafenea chiar sub apartamentul atacatorului, potrivit TheGuardian.com.

Ali David Sonboly, tânărul de 18 ani care a luat cu asalt mall-ul din Munchen
Ali David Sonboly, tânărul de 18 ani care a luat cu asalt mall-ul din Munchen

"Părea un băiat leneș. Avea și un job - distribuia ziare gratuite ale cotidianului Münchener Wochenblatt, dar mai degrabă îl vedeam că în loc să le livreze, le arunca la coșul de gunoi", a mai adăugat vecinul.

Baumanns a afirmat că nu cunoaște prea bine familia băiatului, dar l-a recunoscut imediat pe Sonboly atunci când a văzut primele înregistrări video cu atacatorul. "Ieri, când am văzut imaginile la televizor, m-am gândit: «Acela trebuie să fie vecinul meu», am fost destul de speriat și m-am gândit că situația era foarte deconcertantă. Munchenul a fost mereu un loc sigur, dar acum mă mai simt astfel dacă mai văd pe cineva ca el. Un băiat de 18 ani care nu pare prea întreprinzător sau activ, poate lua cu ușurință o armă și să împuște oamenii."

Tatăl lui Sonboly, care este taximetrist, părea mereu mai agitat, dar nu a fost niciodată violent. "Nu avea un aspect care să te intimideze, dar avea un caracter ciudat; mereu părea agitat."

Un alt vecin, Ali Sediq, care locuiește în același bloc de apartamente cu familia atacatorului, a declarat că prima dată a intrat în contact cu aceștia atunci când din greșeală cele două păsări de companie au scăpat și au intrat pe fereastră în apartamentul lui Sonboly.

Aparent, pare o familie normală, dar vecinul recunoaște că nu a văzut-o pe mama atacatorului ieșind vreodată din casă. Nici pe Sonboly nu l-a văzut prea des pe-afară cu vreun prieten sau o cunoștință, cu excepția cazului când livra ziare.

În seara atacului, tatăl lui Sonboly s-a purtat mai ciudat ca niciodată. Ali Sediq a afirmat că l-a văzut trecând prin dreptul său, dar nu l-a băgat în seamă și părea agitat - în mod normal, tatăl lui Sonboly își saluta vecinii și părea zâmbitor.

Ali Sonboly a fost autorul atacului armat din centrul comercial din Munchen. el s-a sinucis, împușcându-se în cap. Trupul său a fost descoperit pe o stradă lăturalnică din apropierea mall-ului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net