Chania, orașul venețian al insulei Creta

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De-a lungul timpului, orașul Chania a fost stăpânit și râvnit de numeroase popoare grație poziționării sale spectaculoase, protejat de crestele Munților Albi și cu deschidere generoasă asupra Mediteranei. Pe acest pământ cretan au călcat otomanii, romanii și dorienii, dar cel mai mult și-au lăsat amprenta pe construcțiile locului și obiceiurile sătenilor, venețienii.

Muzeul în aer liber al Cretei

În vremea când Chania era capitala administrativă a insulei Creta, era considerat unul dintre cele mai importante orașe din Mediterană. În ciuda trecerii timpului, al doilea oraș ca mărime din Creta și-a păstrat farmecul de altă dată cu puternice accente venețiene.

Cele mai multe dintre construcțiile ridicate în perioada venețiană sunt concentrate în partea veche a orașului și în zona portului. Simbolul locului, pe care ți-ar fi imposibil să-l treci cu vederea este Farul Venețian care străjuiește portul cochet. Cel care domină astăzi portul a fost recondiționat de către egipteni și se remarcă prin forma sa cilindrică. Vis-a-vis de acesta se află fortăreața Firka cu ziduri de apărare întărite de bastioane care au rezistat cu sfințenie contra timpurilor moderne.

Construcții tăcute devenite simbolul locului

Chania este împărțită în străzi labirintice pavate cu piatră cubică, de-a lungul cărora se întind case medievale din rocă în nuanțe de galben-ocru. Fiecare alee păstrează stilul învechit din timpurile venețienilor cu puternice accente otomane, de parcă te-ai afla într-un oraș-muzeu. Dacă o iei pe strada Theophanous, vei putea zări una dintre cele mai întreținute porți venețiene - Poarta Renieri. Iar pe străduța Zambelli domnește tăcut magnificul palat venețian decorat cu embleme ale cavalerilor și inscripții latine. 

Sejur Creta

Hotel Agrabella 3* - tarife de la 288 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net