Cele mai spectaculoase aterizari

Ultima actualizare:

    Aterizare pe Aeroportul internaţional "Prinţesa Juliana"foto: youtube
Aterizare pe Aeroportul internaţional "Prinţesa Juliana"foto: youtube

Dacă stai slab cu inima ar fi bine să ocoleşti unele aeroporturi, unde au loc zilnic cele mai spectaculoase aterizări.

A zbura nu este în firea omului şi de aceea puţini oameni şi numai după multă experienţă pot spune că zboară fără emoţii. Fie că zbori cu un aparat uşor, fie că zbori cu un jumbo jet, senzaţia de neajutorare pe care o ai când te desprinzi de la sole nu este uşor de suportat pentru mulţi oameni.

Cele mai spectaculoase aterizări obişnuite pe unele aeroporturi

History Channel l-a catalogat drept al 4-lea cel mai periculos aeroport din lume

 Bineînţeles că de pe o listă a aeroporturilor pe care cele mai spectaculoase aterizări sunt o chestiune de rutină trebuie să fie minunatul aeroport internaţional “Prinţesa Juliana” din partea olandeză a insulei Saint Martin (Sint Maarten, în olandeză).

Avioanele vin la aterizare peste o fâşie de câţiva metri de plajă spre deliciul turiştilor mai aventurieri. Aeroportul a fost construit în 1942, drept bază militară iar în 1943 a devenit civil. A fost mutat în 1964 şi modernizat în 1985 şi 2001. History Channel l-a catalogat drept al 4-lea cel mai periculos aeroport din lume.

Aeroportul “Alexandros Papadiamantis” de pe insula Skiathos (JSI), din Grecia, poate şi el fi inclus pe o listă cu cele mai spectaculoase aterizări cotidiene. Şi pe această insulă capătul pistei este foarte aproape de mare astfel încât avioanele sunt nevoite să aterizeze chiar pe deasupra capetelor turiştilor amatori de senzaţii tari.

Aeroportul este construit pe pământ care a fost”furat” mării şi, de fapt aici cânva era mare. Piloţii care aterizează pe această insulă au nevoie de pregătire suplimentară. Analogia cu aeroportul din insula Saint Martin este imposibil de evitat şi pe youtube sunt multe inregistrări cu “Saint Martin-ul grecesc”.

Un alt aeroport a cărui pistă se “naşte din mare” este “Madeira” cunoscut în trecut şi drept aeroportul “Santa Catarina” şi este un aeroport internaţional care deserveşte oraşul Santa Cruz de pe insula Santa Catarina ce face parte din arhipeleagul portughez Madeira.

Aici au loc unele din cele mai spectaculoase aterizări de când s-a luat decizia de a prelungi pista deja exsitentă. Aceasta a fost dublată printr-un proiect care ţine de domeniul fanteziei. Acum, deşi părea imposibil, pista “stă” pe o platformă construită parţial deasupra oceanului, ce stă sprijinită pe 180 de coloane înalte de 70 de metri, adică aproximativ cât un bloc cu 20 de etaje! History Channel îl consderă al doilea cel mai periculos aeroport din Europa!

Cele mai spectaculoase aterizări accidentale pe aeroporturi de altfel, liniştite

Vremea potrivnică dă de multe ori emoţii piloţilor şi pasagerilor

 Sigur că anumite condiţii, defecţiuni tehnice sau condiţii meteo nefavorabile pot contribui şi ele la o listă pe care s-ar putea înscrie cele mai spectaculoase aterizări. Aceste sunt şi cele mai emoţionante şi care te fac să stai cu inima strânsă până te convingi că pasagerii au aterizat în siguranţă, chiar dacă au loc pe aeroporturi care au un trafic infernal şi pe care aterizarea este o rutină pentru aproape orice pilot.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net