Ce tare! Acum poţi să te plimbi pe Titanic

Ultima actualizare:

    Epava se află  la 4 kilometri  adâncimeFoto: Hepta
Epava se află la 4 kilometri adâncimeFoto: Hepta

Incredibil! Cine vrea să vadă cu propriii ochi vasul Titanic, scufundat în urmă cu peste un veac, despre care s-au făcut numeroase filme, îşi poate împlini visul. Trebuie doar să achite 105.129 de dolari.

Compania de turism Blue Marble Private, cu sediul la Londra, organizează excursii pe epava vasului Titanic, naufragiat în urmă cu 105 ani, care zace la circa 4.000 de metri adâncime pe fundul Oceanului Atlantic. Vasul din adâncuri, descoperit abia la 1 septembrie 1985 de o expediţie franco-americană condusă de Robert Ballard, a fost vizitat până acum de exploratori, cercetători, realizatori de filme şi aventurieri. Acum, turişti din întreaga lume vor avea şansa unică de a se “plimba” pe vaporul de tristă faimă. Pentru asta, ei trebuie să achite costul unui bilet de 105.129 de dolari (circa 446.899 de lei).


    Titanicul  s-a scufundat  la data de  15 aprilie 1912Foto: Hepta
Titanicul s-a scufundat la data de 15 aprilie 1912Foto: Hepta

Excursiile cu destinaţia epava Titanicului vor dura 8 zile şi se vor efectua numai în grupuri de câte 9 persoane. Turiştii vor zbura cu un elicopter de pe insula Newfoundland până la iahtul cu care se va face expediţia în Atlanticul de Nord. Ei vor petrece două zile la bordul acestui iaht, după care vor coborî cu un minisubmarin special până la epava ruginită a Titanicului. Scufundarea cu submersibilul din titan şi fibră de carbon va dura cinci ore. Însoţiţi de oceanografi, turiştii vor putea să navigheze de-alungul punţii şi să zărească inclusiv faimoasa scară a vaporului morţii.


    Aşa arată submersibilul  cu care vor coborî turiştii  pe fundul oceanului
Aşa arată submersibilul cu care vor coborî turiştii pe fundul oceanului

Pachebotul companiei White Star Line, Titanic, a fost cel mai mare vas maritim la începutul secolului XX. Vaporul luxos a pornit în călătoria inaugurală la 10 aprilie 1912, din Southampton spre New York. Patru zile mai târziu, în largul coastelor insulei Terra Nova, “palatul plutitor” a lovit un aisberg şi a naufragiat la 15 aprilie 1912. 1.517 pasageri şi-au găsit moartea în apele reci ale Oceanului Atlantic, pe fundul căruia a ajuns epava vaporului despre care se spusese, înainte de plecare, că e “de nescufundat”. Expediţiile la rămăşiţele Titanicului vor începe anul viitor, în luna mai. Însă se pot face rezervări doar pentru excursiile din 2019, fiindcă biletele pentru cele din 2018 au fost epuizate deja.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net