Casa asta de păpuşi costă 8.500.000 $

Ultima actualizare:

    Palatul are înălţimea  de 2,74 metri şi cântăreşte  272 de kilogrameFoto: Guliver/Splashnews
Palatul are înălţimea de 2,74 metri şi cântăreşte 272 de kilogrameFoto: Guliver/Splashnews

A fost realizată în întregime manual şi este o adevărată bijuterie! Cea mai scumpă casă de păpuşi din lume, cu 10.000 de piese în interior, costă 8,5 milioane de dolari (circa 33, 2 milioane de lei).

Castelul de jucărie Astolat, cu înălţimea de 2,74 metri şi greutatea de 272 kilograme, are 29 de camere, holuri elegante, coridoare, ferestre, şi a fost construit între anii 1974 şi 1987, iar recent a fost expus publicului la Muzeul de artă din Nassau, Bahamas.

Iată cum arată casa de păpuşi

Toate cele 10.000 de piese sunt executate la scara 1:12 . Castelul a fost realizat cu minuţiozitate de artista americană Elaine Diehl, care a lucrat manual fiecare piesă de mobilier, candelabre, oglinzi, şi alte ornamente miniaturale. Uluitoare sunt un minipian de 7.000 de dolari (27.335 de lei) şi un minibirou de 5.000 de dolari (19.525 de lei), precum şi tablourile în miniatură pictate în ulei, evaluate la 1.840 de dolari (7.186 de lei), fiecare. Toată tapiseria şi piesele de mobilier au fost confecţionate cu mare măiestrie din lână şi lemn de cea mai bună calitate, inspirate după modele reale de epocă.

Candelabrele şi bijuteriile sunt din aur, o blană de urs a fost decupată chiar dintr-o blană de animal, cărţile în miniatură din bibliotecă au fost tipărite. În birou există şi bani care seamănă perfect cu dolarii adevăraţi, numai că sunt în miniatură. Castelul are acoperişul din cupru, pereţi cu structură de lemn şi la exterior placaţi cu pietre false. Scopul pentru care cea mai scumpă casă de păpuşi din lume a fost expusă publicului este de a aduna bani pentru a ajuta copiii bolnavi de autism.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net