Căpitanul Costa Concordia, condamnat la 16 ani de închisoare

Ultima actualizare:
Vasul Costa Concordia a naufragiat după ce a lovit nişte stânci
Vasul Costa Concordia a naufragiat după ce a lovit nişte stânci

Căpitanul Costa Concordia, Francesco Schettino, vasul de croazieră care a naufragiat în ianuarie 2012 lângă insula Giglio din Marea Tineriană a fost condamnat în primă instanţă de un tribunal italian la 16 ani de închisoare, pentru rolul pe care l-a avut în accidentul soldat cu 32 de morţi.

Francesco Schettino (54 de ani) era comandantul vasului de agrement cu o lungime comparabilă cu cea a trei terenuri de fotbal, când ambarcaţiunea a lovit nişte stânci găurind-o într-o parte, fiind necesară evacuarea pasagerilor. Tribunalul din Grosseto, Italia, l-a găsit vinovat de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, într-unul dintre cele mai mari dezastre marine din ultimii ani. Judecătorii au respins însă cererea procurorilor de arest preventiv până la anunţarea deciziei finale şi irevocabile pe motiv că procesul va fi unul destul de lung şi această măsură ar fi una abuzivă, informează Reuters.com.

Căpitanul Costa Concordia a plâns în faţa judecătorilor

Căpitanul a plâns în momentul în care a ţinut pledoaria finală de miercuri seară, dar nu a fost prezent la momentul citirii verdictului. Procurorii au solicitat o pedeapsă de 16 ani de închisoare pentru Schettino care şi-a asumat o parte din vină, dar a declarat că nu este responsabil şi de moartea oamenilor din timpul evacuării. Acuzatorii l-au numit responsabil pe căpitan de cauza accidentului. Acesta ar fi adus vasul prea aproape de mal şi nu a gestionat conform procedurilor evacuarea, fapt ce a dus la moartea a 32 de pasageri din peste 4.000 câţi se aflau la bord în acel moment.


    Vasul Costa Concordia a naufragiat după ce a lovit nişte stânciFoto Slate.com
Vasul Costa Concordia a naufragiat după ce a lovit nişte stânciFoto Slate.com
image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net