Brexitul stârnește reacții uluitoare: O actriță, insultată pe motive rasiale

Ultima actualizare:

    Maria Mcateer și fiica eiFoto Standard.co.uk
Maria Mcateer și fiica eiFoto Standard.co.uk

Brexitul pare să fi scos la lumină unele conflicte tacite între imigranți sau cetățenii britanici cu origini străine și englezii autohtoni. O actriță a avut parte de un tratament insultător pe motiv rasial atunci când a încercat să se bucure de timpul liber alături de familia ei într-o cafenea.

Actrița și dramaturgul Maria Mcateer se afla împreună cu mama sa și cu fiica de trei ani când a auzit în spatele ei un grup care a început să vorbească zgomotos despre Brexit și să fredoneze un cântec rasist, relateză Standard.co.uk

"Abia ne fuseseră servite băuturile când cei de la masa de alături și-au încheiat conversația zgomotoasă și xenofobă și au început să recite «Eeeny, Meeney, Miney, Mo catch a n... by the toe», în mod repetat", a declarat actrița. 

Maria Mcateer
Maria Mcateer

Luându-se după originea sa, Maria Mcateer consideră că este jumătate din Irlanda, jumătate din Trinidad, dar s-a născut în Kensington. e a mărturisit că în acel moment aproape că a izbucnit în lacrimi, dar nu a raportat la poliție ceea ce i s-a întâmplat. 

Ea este câștigătoare a premiului National Westminster Playwrights pentru rolurile jucate în "Little Secrets" și "Catfood", interpretate pe scena Teatrului Soho. "Nu am avut niciodată o astfel de experiență, m-a prins complet cu garda jos." 

După cum afirmă și actrița, referendumul Brexit nu a făcut decât să alimenteze ura față de așa-zișii străini și oamenilor cu viziuni xenofobe li se pare justificat să adreseze insulte în puiblic.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net