Brexit, referendumul rasiștilor și xenofobilor. Insulte și abuzuri față de străini

Ultima actualizare:

    Tot mai mulți englezi adresează insulte rasiste și xenofobe la adresa prorpiilor cetățeniFoto Getty
Tot mai mulți englezi adresează insulte rasiste și xenofobe la adresa prorpiilor cetățeniFoto Getty

De când a fost organizat referendumul, au fost semnalate tot mai multe incidente care vizează abuzuri și atacuri la persoană ale unor englezi cu viziuni rasiste și xenofobe. Tot mai mulți cetățeni englezi, dar cu origni străine au fost insultați în mod public.

În urmă cu câteva zile, diverse site-uri britanice au fost invadate de mesaje dure și insultătoare la adresa cetățenilor europeni, dar și a așa-zișilor străini din Marea Britanie, relatează Metro.co.uk. Acestea sunt mărturisirile doar a câtorva persoane care s-au simțit jignite de acest comportament xenofob. 

Kimberlay Roberts (31 de ani) 

Kimberley, care lucrează ca bonă în Londra, spune că a fost insultată în cel mai crunt mod posibil de un pasager în metrou, spunându-i că "ar trebui să se întoarcă acasă curând". "M-am simțit confuză la început. Nu eram sigură de ce îmi spunea așa ceva. Sunt englezoaică. Părinții mei sunt englezi, bunicii mei la fel. Toți s-au născut și au crescut în această țară. Când am ieșit din metrou mă simțeam rău și anxioasă. Eram îngrijorată cu privire la cât de mulți alți oameni pot vorbi în felul ăsta. Am mulți prieteni din toate colțurile lumii care locuiesc în Londra și sunt și ei tratați în acest fel frecvent. Nu a fost violent - de fapt, era surprinzător de blazat, ca și cum conversația ar fi fost ceva obișnuit pentru el." 

Agata Brzezniak (25 de ani) 

Brzezniak este student de origine poloneză și tocmai a obținut un doctorat în chimie la Universitatea din Manchester. La câteva ore după obținerea rezultatului, bucuria lui a fost imediat umbrită de o întâmplare ciudată și supărătoare. În timp ce se afla în autobuz, o femeie i-a spus că trebuie să se teamă și să fie pregătit să-și ia o viză dacă vrea să stea în țara ei.  

Brzezniak locuiește în Regatul Unit de aproape opt ani, dar spune că nu a mai avut parte de un asemenea abuz rasit înainte de referendum. El se teme că rezultatul Brexitului nu va face decât să cauzeze creșterea intoleranței, discriminării și rasismului. 

Natasha Bandlish (21 de ani) 

Natasha, proaspătă absolventă de facultate, care locuiește în dulwich, a ajuns ținta unui grup de muncitori la o cale ferată în construcție. Ea amărturisit că începuseră să se holbeze la ea și țipau despre independența Marii Britanii. 

Ea s-a născut în Londra și a stat aici până la vârsta de 10 ani, când apoi familia a dus-o în India. La 18 ani, ea s-a întors în Londra unde a urmat Universitatea din Westminster. Incidentul s-a petrecut chiar în ziua referendumului.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net