Brexit activează protestele în Europa. Partidul Popular câștigă alegerile în Spania

Ultima actualizare:

    Popularii au câștigat alegerile generale din Spaniafoto Getty
Popularii au câștigat alegerile generale din Spaniafoto Getty

Brexitul pare să fi reactivat diverse grupări populiste și mișcări naționaliste în vestul Europei. Potrivit ultimelor rezultate, conservatorii par să conducă în alegerile din Spania, în timp ce partiul Unidos Podemos este a doua forță politică.

Partidul Popular, care are viziuni conservatoare, ar urma să dețină între 117 și 121 de locuri în parlamentul spaniol față de 176 necesare pentru majoritatea absolută, relatează Agerpres.ro.

La mică distanță în urma Partidului Popular, Unidos Podemos urmează să dețină între 91 și 95 de locuri, în timp ce socialiștii, 81-85, iar Ciudadanos, 26-30 de locuri.

Rezultatele obținute, potrivit Exit poll:

Partidul Popular - 28,5%

Unidos Podemos - 25,6%

Partidul Socialist - 22%

În Spania se poate observa o acutizare a discursului conservatorilor, dar și grupărilor cu viziuni extremiste. Se poate constata o îndepărtare a electoratului de la politicile democratce - mișcările de protest înlocuiesc mecanismul clasic democratic.

Discursul partidului Podemos este unul atipic. Unii dintre membrii acestei grupări, care nu este încă o formațiune politică bine închegată, au viziuni social-democratice, alții socialiste sau chiar se ghidează după o formă dură de marxism.

Cei mai mulți dintre liderii acestei formațiuni provin din mediul macademic și au succes în mobilizarea suportului electoral.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net