Boabele pentru animele Purina, dăunătoare pentru animale? VIDEO

Ultima actualizare:

    Boabele Beneful, produse de Purina, dăunătoare pentru animale?
Boabele Beneful, produse de Purina, dăunătoare pentru animale?

Un proces intentat recent împotriva celebrei companii Nestle Purina PetCare pretinde că produsele celebrei companii producătoare de mâncare pentru animale de companie conţin toxine care pot chiar să le omoare.

Procesul a fost intentat, la un tribunal federal din California, de către Frank Lucido, un bărbat care crede că boabele uscate Beneful au îmbolnăvit şi ucis sute de câini.

El susţine că a început să-şi hrănească cei trei câini cu aceste boabe din luna decembrie. Pentru că îşi renova locuinţa, Lucido şi-a dus animalele de companie în trei case diferite. La sfârşitul lunii ianuarie, toţi cei trei câini s-au îmbolnăvit, iar unul dintre ei a murit, scrie nbcnews.com.

În urma autopsiei, s-a constatat că animalul avea sângerări stomacale şi leziuni la ficat. Aceleaşi simptome au fost ulterior descoperite şi la ceilalţi doi câini, şi, potrivit sursei citate, ficatul avea simptome asemănătoare otrăvirii.

În prezent, cei doi patrupezi sunt în continuare la un centru veterinar, unde primesc tratament. "Toţi cei trei câini au fost ţinuţi în aceleaşi condiţii şi singurul element comun a fost mâncarea", a declarat Jeffrey B. Cereghino, avocatul lui Lucido.

Cazul proprietarului celor trei câini nu este singular. Peste 3.000 de plângeri făcute online susţin că animalele s-au îmbolnăvit sau chiar au murit după ce au mâncat boabele Beneful.

În actele depuse la procesul intentat de către Lucido se arată că boabele Beneful conţin substanţe periculoase, printre care propilen glicol şi alte microtoxine dăunătoare. Totuşi, pe site-ul companiei, Purina susţine că nu foloseşte decât "aditivi aprobaţi care sunt folosiţi şi în mâncarea umană, cum ar fi dressingul pentru salată sau prăjituri". Reprezentanţii companiei Purina au declarat, ca răspuns acuzaţiilor de mai sus, că nimic nu e adevărat. "Nu există nicio problemă privind calitatea boabelor Beneful. Credem că procesul este neîntemeiat şi intenţionăm să ne apărăm temeinic brand-ul. În ultimii ani, au mai existat două astfel de acuzaţii, care au fost respinse de către instanţele de judecată, fiind considerate neîntemeiate".

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net