Barack Obama, acuzat de moartea studentului american torturat în Coreea de Nord

Ultima actualizare:

    Studentul american a murit la trei zile după ce a fost înapoiat familiei din Ohiofoto: AFP
Studentul american a murit la trei zile după ce a fost înapoiat familiei din Ohiofoto: AFP

Coreea de Nord a acuzat Statele Unite ale Americii că ar conduce o campanie împotriva regimului, profitând de moartea lui Otto Warmbier, studentul american care a fost repatriat în State, într-o stare vegetativă, și a murit la scurt timp. Acuzațiile i se aduc fostului președinte Barack Obama pentru că nu a cerut niciodată eliberarea americanului.

La trei zile de la decesul studentului american, care a efectuat 17 luni de muncă silnică in Coreea de Nord, Phenianul reacționează. Tânărul în vârstă de 22 de ani a murit pe 19 iunie, la o săptămână după ce a fost trimis acasă în Ohio. Phenianul a încercat să răspundă acuzațiilor conform cărora studentul ar fi murit din cauza rănilor suferite, în urma abuzurilor ți a torturii la care a fost supus.

”Faptul că Warmbier a murit chiar la o săptămână după ce s-a întors în SUA într-o stare perfect normală și sănătoasă… esrte un mister și pentru noi. Instituțiile noastre sunt competente și tratează toți infractorii, respectând legile naționale și standardele internaționale””, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de externe, potrivit The Guardian.

Mai mult decât atât, Purtătorul de Cuvânt a acuzat SUA de moartea lui Otto, susținând că tânărul a fost o victimă a politicii strategice de îngăduință a fostului președinte American, Barack Obama, pe care îl condamnă că nu a cerut niciodată eliberarea studentului.

Otto Warmbier a fost student la Universitatea din Virginia, în luna ianuarie a anului 2016, acceptând să meargă într-o călătorie de studiu în Coreea de Nord. În ultima zi a șederii sale în statul totalitar, Otto a fost acuzat de autorități că a încercat să fure un afiș propagandistic din camera de hotel, fiind condamnat inițial la 15 ani de muncă silnică. Gestul tânărului a fost considerat un afrond la adresa regimului nord-coreean, primind pedeapsa maximă.

Diplomații americani au încercat de atunci să obțină amnistia băiatului, dar au reușit repatrierea acestuia abia după 17 luni de detenție. Aici, se preconizează că ar fi fost supus unui tratament inuman, fiind torturat și drogat cu medicamente care l-au afectat pe plan psihic și în cele din urmă, întregul organism i-a cedat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net