Avion prăbuşit în Franţa - Ce a văzut un martor

Ultima actualizare:

    Familiile victimelor din avionul Airbus A320 prăbuşit în Franţa, sfâșiate de durerefoto: AP
Familiile victimelor din avionul Airbus A320 prăbuşit în Franţa, sfâșiate de durerefoto: AP

O adolescentă a povestit că a fost martoră la momentul în care avionul Airbus A320 s-a prăbuşit în Franţa, în apropiere de localitatea Barcelonnette.

Lucille Polizzi se afla în Alpi cu tatăl ei când a auzit un zgomot şi a crezut că are loc un cutremur. În realitate, era vorba de avionul prăbuşit în Franţa marţi. 

"Eram afară când au auzit un zgomot asurzitor la vreo trei kilometri depărare. Am crezut că e un cutremur, avem multe cutremure aici, chiar şi mici. A fost un zgomot de şapte sau opt minute. Apoi nimic pentru 15 sau 30 de secunde, iar apoi s-a auzit un alt doilea zgomot. A fost la fel ca primul. M-am întrebat dacă nu e o avalanşă", a spus fata de 18 ani, care plecase cu cortul pe munte cu tatăl ei, potrivit mirror.co.uk.

Întoarsă acasă, Lucille a aflat despre avionul prăbuşit în Franţa: "Nu m-am gândit la acel zgomot. Când m-am întors în Barcelonnette, oamenii m-au întrebat dacă ştiam de avion. Am fost şocată. Şi foarte tristă. E teribil ca un avion să se prăbuşească la trei kilometri de tine şi să moară atât de mulţi oameni".

Avion prăbuşit în Franţa: Cum arată locul accidentului

150 de persoane şi-au pierdut viaţa marţi după ce un avion s-a prăbuşit în Franţa. Aeronava, aparţinând companiei low-cost Germanwings, s-a prăbuşit în Alpii Francezi, între Barcelonnette şi Digne. După o primă zi de căutări, echipele de salvare au reluat operaţiune de recuperare a cadavrelor şi resturilor avionului.

Avionul Airbus A320 prăbuşit în Franţa, cu 144 de pasageri şi șase membri ai echipajului la bord, a căzut marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă, în apropierea localităţii Barcelonnette. Aparatul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora României) şi urma să ajungă la Dusseldorf, în nordul Germaniei, însă a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 11.15 (12.15, ora României).

Avion prăbuşit în Franţa: 8 minute de teroare

Avionul prăbuşit în Franţa a început să piardă din altitudine la 45 de minute de la decolare, iar pasagerii au trecut prin opt minute de teroare până când aeronava s-a dezintegrat, conform theguardian.com. În acest timp, piloţii nu au lansat niciun semnal de alarmă către turnul de control, fapt care ridică multe semne de întrebare. 

Cu toate că a căzut vertiginos de la 10.000 de metri la 2.000, Reuters punctează că e puţin probabil ca avionul să fi căzut pur şi simplu din cer. 

Pilotul care a reuşit să aterizeze cu un Airbus A320 pe râul Hudson din New York în 2009, evidând astfel un accident, a explicat că piloţii nu au spus nimic în cele opt minute pentru că erau probabil concentraţi să remedieze problema. 

"Piloţii trebuie să zboare avionul mai întâi şi apoi să încerce să comunice", a declarat Chesley Sullenberger. El a adăugat că probleme neprevăzute cum ar fi lipsă a presiunii în cabină sau un incendiu ar putea duce la pierderea în altitudine bruscă a avionului prăbuşit în Franţa.

Avion prăbuşit în Franţa: experţii cred că avionul s-a rupt în aer

Analiştii încearcă să afle ce s-a întâmplat exact în cazul avionului prăbuşit în Franţa. AP a realizat o listă cu ceea ce se ştie până acum despre accident şi ce pot însemna toate aceste lucruri. 

Conform specialiştilor, faptul că bucăţile avionului sunt împrăştiate pe o suprafaţă mare indică faptul că aeronava s-a rupt când era încă în aer. Faptul că avionul a căzut rapid de la 10.000 de metri sugerează că s-a depresurizat, potrivit unui fost inginer Boeing, Todd Curtis. În plus, există posibilitatea unei erori umane: preocupaţi să ducă avionul la o altitudine sigură, sub 3.000 de metri, piloţii nu şi-au dat seama că erau prea aproape de munţi. 

Luthansa a declarat că tratează situaţia ca un accident şi că nu i-a în calcul posibilitatea unui atac terorist. Ipoteza accidentului în cazul avionului prăbuşit în Franţa e susţinută şi de ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, dar şi de Casa Albă.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net