Atac armat în Suedia. Cum a ajuns Malmö un butoi cu pulbere

Ultima actualizare:

    Incendierea mașinilor, sport național în Suedia
Incendierea mașinilor, sport național în Suedia

Orașul de 303.000 de locuitori din sudul Suediei a fost lovit de flagelul violențelor rasiale în cursul anului trecut. Criza migranților din Europa a declanșat un val uriaș de proteste și de revolte în toată țara. Malmö, cel mai sudic mare oraș al țării, și cel mai aproape de Germania, a spus „Nu” migranților. Iar de aici și până la serioase confruntări cu forțele de ordine nu a mai fost decât un pas.

Întreaga Suedie a trecut printr-o transformare de nedescris de la debutul crizei imigranților. Forțele de ordine s-au confruntat cu înmulțirea necontrolată a actelor criminale, a violurilor, a traficului de droguri. Locuitorii țării, inclusiv minori, au ajuns să poarte arme la ei de parcă ar fi venit sfârșitul lumii. Poliția a fost principala țintă a atacurilor, mai multe mașini de intervenție fiind incendiate. Oamenii legii au întocmit chiar o listă cu 55 de locuri din Suedia în care ar fi bine să nu te duci, dacă vrei să n-o pățești.

Malmö a devenit repede un butoi de pulbere, fiind orașul cel mai căutat de imigranți. Actele de violență îndreptate împotriva acestora au sporit în acest an. Circa 40% din locuitorii acestui oraș sunt imigranți, iar cea mai numeroasă comunitate alogenă e cea irakiană.

Pe lângă aceste agresiuni, poliția a trebuit să facă față și confruntărilor dintre diversele grupări locale, animate de orgolii sportive sau de altă natură. Nu mai puțin de 70 de autoturisme au fost incendiate în ultimele trei luni în orașul din sudul Suediei, iar autoritățile nu știu cui să le atribuie pe toate.

La Malmö au mai avut loc atacuri sângeroase. De exemplu, în 26 iulie acest an un bărbat a fost împușcat în picior de un altul. Atacul nu a fost considerat act terorist, ci o răfuială între două bande rivale. În iulie 2015, trei atacuri cu grenade au șocat opinia publică. Mai multe case, automobile și o instituție publică au fost avariate și o persoană a fost rănită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net