Are 22 de ani şi a ucis nouă oameni! Tânărul a fost condamnat la moarte

suspect19n-2-web.jpg

CRIMINAL AMERICA PEDEAPSA MOARTE
Dylann Roof a declarat că voia să pornească un război rasial în urma atacului armat de la 17 iunie 2015
(Foto: Wikipedia.org)

Vrei un iPhone 7?

Click.ro iti ofera sansa acum!

Dylann Roof este primul american condamnat la moarte pentru crime motivate de ură. Băiatul are doar 22 de ani, dar anul trecut în iunie a ucis nouă oameni. Mai grav, tânărul nu şi-a exprimat regretul pentru fapta sa.

Autorul atacului de la o biserică din Charleston, soldat cu nouă morţi, a fost condamnat la moarte. Americanul, care şi-a asigura singur apărarea în ultimele zile, a ascultat sentinţa fără nicio urmă de emoţie pe chip.

Cei 12 juraţi au fost de acord în unanimitate cu factorii agravanţi ai crimei, fără a găsi circumstanţe atenuante, scrie news.ro.

Dylann Roof a declarat că voia să pornească un război rasial în urma atacului armat de la 17 iunie 2015.

Profitând de un studiu biblic care avea loc la Biserica Emanuel, Roof a intrat în clădire, având ascunsă asupra sa o armă, în seara de 17 iunie 2015. Tânărul a stat o oră în mijlocul participanţilor, după care a deschis focul. A ucis nouă enoriaşi afro-americani. El a fost arestat ulterior, la mai puţin de 24 de ore după masacru, în timpul unui control în trafic.

La puţin timp după ce a fost arestat, Dylan Roof a fost pus faţă în faţă cu familiile victimelor. Ele au afirmat atunci că se "roagă pentru el" şi îl "iartă". "Căieşte-te, mărturiseşte, închină-ţi viaţa lui Hristos", i-a spus un bărbat pe a cărei soţie a ucis-o.

 

 

Citește și