Această studentă de 23 de ani a ucis 100 de teroriști ISIS. Ce recompensă s-a pus pe capul ei

Ultima actualizare:

    Joana Palani amenință ISISfoto: arhiva personală
Joana Palani amenință ISISfoto: arhiva personală

Studenta de 23 de ani Joana Palani le dă mari bătăi de cap teroriștilor din gruparea Stat Islamic. Aceștia s-au hotărât să ”taie răul de la rădăcină” și au oferit o recompensă în valoare de 1 milion de dolari celui care îi va aduce capul acesteia.

Tânăra a reușit să omoare nu mai puțin de 100 de militanți ISIS în timp ce lupta contra lor în Irak și Siria. Joana luptă pentru drepturile femeilor și democrație. ”M-am simțit inspirată de lupta pentru drepturile femeilor, pentru democrație; pentru valorile europene am și studiat ca o daneză”, au fost declarațiile ei pe un site de socializare.  


    Joana Palani în acțiunefoto: arhiva personală
Joana Palani în acțiunefoto: arhiva personală

Rebela în cauză, cu origini iraniene-kurde, s-a născut într-o tabără de refugiați din Irak. Ea a tras prima dată cu arma la vârsta de 9 ani, iar în 2014 a renunțat la facultate și a plecat din Copenhaga către Siria, s-a hotărât să lupte pentru dreptate și s-a alăturat revoltei în curs împotriva guvernului sirian. Primele lupte pe care le-a dat au fost împotriva regimului Assad și, mai apoi, împotriva regimului ISIS. A luptat la granița cu Turcia cu unitățile de protecție ale poporului kurzilor (YPG). Mai mult decât atât, a ajutat la eliberarea fetelor Yazidi, sechestrate și forțate să fie sclave sexuale.


    joana palani foto: arhiva personală
joana palani foto: arhiva personală

Acțiunile tinerei au fost luate în vizor de autoritățile daneze care i-au interzis să mai călătoreasca în regiune. De asemenea, a fost închisă la Vestre Faengsel, cea mai mare închisoare din Danemarca, cand s-a aflat că a încălcat interdicția. A petrecut trei săptamâni după gratii și i s-a confiscat pașaportul.

Tânăra a ajuns la concluzia că este văzută ca o teroristă în propria-i țară. Trăiește ascunzându-se continuu și își schimbă locuința în mod constant.  „Îmi pare rău că încalc legea, dar la momentul respectiv am considerat că nu am  de ales”. Cei pentru care mi-am riscat viaţa mă privează acum de libertate. Nu mă aşteptam să pierd aproape totul luptând pentru libertatea şi siguranţa noastră”, sunt declarațiile acesteia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net