8 arome ciudate de înghețată de care n-ai auzit până acum

Ultima actualizare:
Înghețata cu aromă de morcov este desertul preferat al indienilor.
Înghețata cu aromă de morcov este desertul preferat al indienilor.

Înghețata este desertul preferat al majorității oamenilor, cel puțin pe perioada verii. Acesta vine în diverse sortimente delicioase, însă sigur nu știai de anumite varietăți foarte ciudate de înghețată, care nu sunt pe gustul tuturor.

Înghețata este delicioasă și răcoritoare, în general, dar vine și într-o varietate sortimente inedite pentru cei mai curajoși dintre gurmanzi. Dacă vrei să îți lărgești orizonturile, te vei bucura să afli că există tot felul de înghețate ciudate, potrivit site-ului bustle.com.

1.Miere cu ardei iute murat

Mai mult ca sigur nu ai auzit de această combinație inedită. Se pare că există și înghețata cu aromă de miere și ardei murați. Acest desert îți oferă bucăți de castraveți și ardei iuți murați, amestecate cu înghețată, toate într-o combinație care promite să îți potolească pofta de dulce dar și foamea.

2. Spaghete cu brânză

Spaghetele cu brânză rasă sunt o alegere delicioasă, specifice bucătăriei italienești,  dar se pare că dacă vrei să le simți gustul fără a te apuca să  gătești, poți să îți cumperi o înghețată cu această aromă ciudată. Această rețetă este originară din Venezuela și are bucăți de spaghete amestecate cu înghețată. Nu poți să știi dacă îți place, până nu încerci acest desert inedit.

3. Brânză de capră , caju și caramel

Caju și caramelul sunt două ingrediente obișnuite în rețetele de înghețată, însă brânza de capră este o aromă nu tocmai întâlnită la un astfel de desert. Înghețata vine cu bucățele de brânză de capră, caju sărat și cu dulceața caramelului. Cei care au încercat-o a spus că are gust de plăcintă cu brânză.

Ciupercile și înghețată nu au o nici o legătură, dar se pare că merg de minune împreună. Nu sunt folosite orice fel de ciuperci, ci Lactarius din ordinul Russulales, care au un gust dulceag și se pare că miros la fel de bine precum siropul de arțar.

5. Piper Sichuan

Această înghețată absolut surprinzătoare conține doar câteva ingrediente: lapte, zahăr, frișcă, gălbenuș de ou, sare și piper chinezesc Sichuan. Nu este un desert pentru toate gusturile, dar aroma sa neobișnuită îi dă un aer rafinat. Merită să prepari această rețetă și să încerci această înghețată chiar la tine acasă.

6. Bere

Berea și înghețata sunt o combinație foarte ciudată, dar multor oameni le place
Berea și înghețata sunt o combinație foarte ciudată, dar multor oameni le place

Două produse combinate inedit, berea și înghețata nu par să meargă împreună la prima vedere, dar există și acest desert ciudat, care este iubit de mulți gurmanzi.  Pentru iubitorii de bere și de înghețată s-a găsit soluția perfectă în acest desert dulce-amărui care propune să îți testeze papilele gustative și să îți potolească pofta de dulce, dar și setea de bere brună sau blondă.

7. Castravete

Să combini legumele cu înghețata sună neatrăgător la început, dar această aromă pare să fie răcoritoare și delicioasă. Cei care au încercat această înghețată neobișnuită au spus că seamnă la gust cu pepenele și cu crema de șerbet. Nu pierzi nimic dacă încerci acest desert inedit, care este și sănătos și foarte sărac în calorii, pe lângă obișnuitele arome de ciocolată sau caramel.

8. Morcov și Cardamom


    Înghețata cu aromă de morcov este desertul preferat al indienilor.Foto: Instagram/bustle.com
Înghețata cu aromă de morcov este desertul preferat al indienilor.Foto: Instagram/bustle.com

Înghețata cu aromă de morcov este un desert tradițional indian. Este făcut cu morcov ras, zahăr, nuci, praf de Cardamom și are un gust absolut unic. Praful de Cardamom îi oferă un gust dulceag acestei rețete senzaționale care merită încercată cel puțin o dată în viață. Această înghețată este sănătoasă, răcoritoare și nu îți strică dieta. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net