5 povești ciudate din bibliotecă

Ultima actualizare:

    Biblioteca este locul în care se întâmplă unele dintre cele mai ciudate lucrurifoto: Hepta
Biblioteca este locul în care se întâmplă unele dintre cele mai ciudate lucrurifoto: Hepta

Bibliotecile sunt locul potrivit în care să te relaxezi, să te bucuri de liniște sau să înveți pentru examene. Cu toate acestea, se pare că unele persoane găsesc alte întrebuințări pentru aceste spații pline cu cărți unde, cred ei, nimeni nu îi poate vedea.

De cele mai multe ori, bibliotecarele, chiar dacă sunt extrem de tăcute și întotdeauna cu nasul în vreo carte, sunt foarte atente la tot ceea ce se întâmplă în jur. Așa se face că următoarele povești au ajuns pe internet.

1. Cerșetorul

„Când lucram la bibliotecă în liceu, era un cerșetor care venea înăuntru cu un cristal legat cu ață. Atârna cristalul deasupra atlasului, iar apoi aranja frunze pe masă în diferite modele. Venea aproape în fiecare zi ca să facă asta”, a povestit un/o bibliotecar/ă, potrivit distractify.com.

2. Înfometatul

Dacă, de obicei, bibliotecarele sunt obișnuite cu elevii studioși care petrec ore întregi citind, de această dată, se pare că cineva a găsit o cu totul altă întrebuințare pentru cărți: „Am văzut pe cineva care efectiv a mâncat o pagină dintr-o carte”, a povestit altă bibliotecară.

3. Grijuliul

O altă bibliotecară a povestit că locul în care lucra avea un robot de sortare a cărților. Acesta era deschis fără oprire, însă, se pare că acest lucru a trebuit să se schimbe: „Cineva a încercat să fie de ajutor și l-a hrănit pe robot o pizza cu brânză întreagă. După asta, robotul se închidea la ora 23.00 și se deschidea la 5.30”.

4. Vrăjitorii

„O familie ciudată obișnuia să vină în bibliotecă des. Când tipul era acolo cu soția și fiica lui, a returnat cinci cărți despre vrăjitorie. La câteva dintre ele a pus semne de carte cu pagini din reviste porno. Întotdeauna citeau «cărțile ciudate». Orice despre OZN-uri, vrăjitorie, trucuri de sex, criminali în serie... le citeau în familie”, a mai povestit cineva.

5. Piticii

„Era o femeie a străzii care era convinsă că în rafturile noastre cu acte trăiau oameni mici și că aceștia șopteau către ea de câte ori trecea pe lângă ele. Se enerva pe noi că nu le spuneam oamenilor mici să plece”, a relatat o bibliotecară.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net