În farmacii nu mai sunt vaccinuri împotriva gripei

Ultima actualizare:

Am mers din farmacie în farmacie cu gândul să căutăm vaccinul împotriva gripei sezoniere, care, în prezent, nu ar trebui să lipsească de pe rafturi. Din contră, ar trebui să avem de unde alege, mai ales în acest an, când ne bântuie tot felul de viruşi gripali.

Ei bine, am cam rămas cu buza umflată, pentru că oferta farmaciilor este foarte limitată şi destul de piperată, ca preţ. Mai precis, Vaxigrip este singurul vaccin antigripal de pe piaţă. Costă aproximativ 35 de lei, preţ care pentru mulţi români e destul de mare.

De altfel, spun farmaciştii, oamenii întreabă de vaccinul românesc, care e mai ieftin. „Anul trecut, tot de aici am cumpărat unul românesc şi a fost mult mai ieftin şi foarte bun. Acum, noi cu ce ne vaccinăm?", spune un client.

Răspunsul farmacistei vine prompt: „Anul trecut, am avut mai multe vaccinuri. Acum, avem un singur produs şi nu ştim dacă vom primi şi altele".

1.600.000 de români, vaccinaţi gratuit

Vaccinul împotriva gripei sezoniere, produs de Institutul Cantacuzino, nu a fost distribuit în farmacii şi nici nu se ştie dacă va ajunge pe rafturile acestora.

"Deocamdată, nu ştim dacă vaccinul se va găsi în farmacii şi nici la ce preţ se va putea cumpăra acesta", ne-a declarat managerul institutului, Radu Iordăchel.

Cert este că, joia viitoare, va începe campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere.

Vor fi vaccinate gratuit 1.600.000 de persoane: bătrâni de peste 65 de ani, bolnavi cronici, veterani şi văduve de război, copii şi bătrâni instituţionalizaţi. Campania se încheie la 15 decembrie.

Pro şi contra vaccinare

Cătălin, 29 de ani, operator calculator: "Sigur că mă vaccinez. Primesc doza de vaccin de la serviciu, dar şi dacă nu ar fi aşa, tot m-aş imuniza. Nu cred în leacurile băbeşti sau în puterea medicamentelor şi dacă pot să previn o eventuală gripă, de ce să n-o fac?"

Gina, 28 de ani, casieră: "Nu m-am vaccinat niciodată, aşadar nici toamna aceasta nu va fi altfel. Cred mai mult în pastile decât într-un vaccin antigripal şi voi încerca să iau vitamine, în special vitamina C, iar dacă mă îmbolnăvesc, iau medicamente."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net