Falsă alarmă cu bombă lângă o bază militară britanică

Ultima actualizare:

Ministerul britanic al apărării a anunţat - marţi seara - încetarea alarmei provocate de descoperirea unui pachet suspect în apropierea unei baze militare aeriene din sudul Angliei, după ce serviciile de deminare au constatat absenţa unui dispozitiv exploziv la faţa locului, informează AFP.

"Un posibil dispozitiv exploziv artizanal a fost descoperit la baza Forţelor Aeriene Regale de la Lyneham", declarase un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării. "O echipă de specialişti în deminări este la faţa locului şi se ocupă în prezent să securizeze zona", adăugase el, precizând că este "prea devreme pentru a se lansa în prezumţii".

Rezerva lui s-a dovedit salutară întrucât, potrivit echipei de deminare, niciun dispozitiv periculos nu a fost găsit în locul indicat. Purtătorul de cuvânt nu a oferit nici detalii despre conţinutul presupusei bombe pentru a nu alimenta ironiile presei.

Se pare însă că, potrivit unei surse apropiate incidentului, mai mulţi câini specializaţi în depistarea minelor au adulmecat reziduuri de explozibile la un vehicul staţionat în apropierea bazei, relatează Agerpres.

Baza de la Lyneham adăposteşte flota britanică de avioane de transport Hercules. Din 2007, rămăşiţele soldaţilor ucişi în Irak şi în Afganistan sunt aduse în Marea Britanie prin această bază.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net