Un cuplu de germani, presupuşi jihadişti, a fost arestat în Austria

Ultima actualizare:

Poliţia austriacă a arestat, sâmbătă, la cererea unui procuror din Munchen (sudul Germaniei), un cuplu de germani suspectat că intenţiona să plece în Siria pentru a participa la jihad, a anunţat joi poliţia bavareză într-un comunicat, relatează AFP.

Bărbatul, un turco-german de 20 de ani, şi prietena sa, o germanco-irakiană de 33 de ani, au fost arestaţi în gara Rosenbach, în nordul Austriei, şi se află în prezent în detenţie, urmând să fie extrădaţi, potrivit aceleiaşi surse.

"Poliţia îi anchetează din august 2014, la cererea unui procuror din Munchen", fiind suspectaţi de "planificarea unui act subversiv de violenţă de mare amploare". De asemenea, cuplul este suspectat "că a călătorit în august în Siria şi a participat acolo la lupte alături de grupări jihadiste".

În plus, cei doi cetăţeni germani sunt suspectaţi că l-au dus cu ei în Siria pe "fiul lor de opt ani", potrivit poliţiei, care afirmă că micul băiat a fost plasat într-o "instituţie de ajutor social pentru copii din Austria".

Mai devreme în cursul zilei de joi, Parchetul Federal german a anunţat arestarea, la Frankfurt, a unui german, suspectat că este membru al Frontului al-Nusra, aripa siriană a reţelei teroriste Al-Qaida.

Potrivit serviciilor germane de informaţii, numărul germanilor plecaţi să lupte pentru jihad era evaluat la aproximativ 400 de persoane în 2013.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net