Putin, dat în judecată de familiile victimelor MH17? Ar putea plăti zeci de milioane de euro

Ultima actualizare:

    Deşi Putin a spus că va înceta atacurile, acest lucru nu s-a întâmplat
Deşi Putin a spus că va înceta atacurile, acest lucru nu s-a întâmplat

Vladimir Putin ar putea fi dat în judecată de familiile victimelor tragediei aviatice din Ucraina, când un avion Malaysian Airlines, la bordul cărora se aflau 298 de persoane, a fost doborât de o rachetă.

Preşedintele rus a negat orice implicare în prăbuşirea avionului, dar ar putea fi bun de plată. Putin ar trebui să plătească zeci de milioane de euro familiilor îndurerate pentru faptul că este unul dintre susţinătorii rebelilor pro-ruşi din Ucraina, cei care se pare că au lansat racheta.

Dosarul este pregătit de avocaţi în momentul de faţa şi ar putea fi judecat în Statele Unite. În cazul în care justiţia le dă câştig de cauză familiilor, iar Putin nu plăteşte daunele, el s-ar putea trezi cu toate bunurile îngheţate.

Un purtător de cuvânt al firmei care se ocupă ce caz, McCue&Partners, a declarat, conform site-ul metro.co.uk, că s-a pus problema proceselor civile în cazul avionului, dar nu doar împotriva celor direct responsabili, ci şi a "statelor, indivizilor şi altor entităţi" care au ajutat rebelii să aibă aparatura necesară pentru a doborâ un avion.

"Echipa noastră lucrează cu avocaţi din Ucraina şi Statele Unite pentru a stabili dacă putem începe acţiunea legală împotriva celor care au doborât avionul", a explicat purtătorul de cuvânt.

Investigaţia oficială e îngreunată de rebelii armaţi care controlează regiunea Doneţk.

În timp ce o ancheta autorităţilor nu poate să îl tragă la răspundere pe Putin, se pare că un dosar civil ar putea să facă asta.

În ciuda faptului că opinia internaţională îl acuză că e responsabil de tragedie, Putin dă vina pe Ucraina, din cauza ofensivei demarate de armata ucraineană asupra separatiştilor la 5 iulie.

"Guvernul ţării în care s-a produs evenimentul poartă responsabilitatea pentru această tragedie înspăimântătoare. Tragedia nu s-ar fi produs dacă ar fi existat pace în acel teritoriu sau, în orice caz, dacă operaţiunile militare din sud-estul Ucrainei nu ar fi fost relansate", a spus liderul de la Kremlin într-o intervenţie televizată, a doua zi după prăbuşirea avionului.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit joi, 17 iulie, la 50 km de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Cursa zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de persoane. Nu există supravieţuitori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net