Preşedintele american, vânat cu o armă românească

Citeste tot despre: 

Descoperire surprinzătoare a FBI: Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, bărbatul care a încercat să-l împuşte pe Barack Obama, a tras cu o armă semiautomată românească.

Arma a fost fabricată de Cugir S.A. Ea era echipată cu lunetă cu vizare telescopică, precum şi nouă cartuşe 7.62x39 mm, toate dintre ele folosite, potrivit ediţiei electronice a Washington Post.

Oscar Ramiro Ortega-Hernandez a fost arestat miercuri

Zoom
Oscar Ramiro Ortega-Hernandez a fost arestat miercuri

Mitraliera a fost găsită încărcată în maşina abandonată a inculpatului. Alături de armă, autorităţile americane au descoperit şi o cantitate importantă de muniţie de aceeaşi mărime cu glonţul care a străpuns geamul biroului de la Casa Albă, în care se afla preşedintele SUA.

Oscar Ramiro Ortega-Hernandez a fost arestat miercuri, fiind  principalul suspect într-un posibil atentat produs pe 11 noiembrie asupra preşedintelui american.

După audieri, reprezentanţii FBI au afirmat că bărbatul i-ar fi spus unui prieten că preşedintele Obama este "Anticristul" şi că "trebuie ucis".

Geamul lovit de glonţ nu a fost încă schimbat

Zoom
Geamul lovit de glonţ nu a fost încă schimbat

El era convins că FBI conspiră împotriva lui şi devenise "tot mai agitat". Ortega-Hernandez are probleme juridice în Idaho, Texas şi Utah, inclusiv acuzaţii privind infracţiuni legate de droguri, rezistenţă la arest şi atac asupra unui ofiţer de poliţie, au declarat oficialii.

El are pe corp multe tatuaje, inclusiv unul conţinând cuvântul "Israel" pe ceafă şi imagini cu mătănii şi mâini împreunate pentru rugăciune pe piept.

La începutul săptămânii, Secret Service, serviciul de pază şi protecţie al preşedintelui american, a anunţat că a găsit două gloanţe la Casa Albă, unul într-un geam blindat din biroul unde se afla Obama şi un altul într-un perete.

Cugirul exportă anual 80.000 de puşti în SUA

Industria de armament din Cugir se menţine în activitate datorită contractelor de export de armament pe piaţa din SUA.

Zoom
Cugirul exportă anual 80.000 de puşti în SUA

Practic, vinde modelul WASR-10, varianta românească de Kalashnikov (AK-47), modificat pentru a putea fi utilizat în domeniul civil, în special la vânătoare.

Potrivit Departamentului de Comerţ al SUA, exportul de arme de la Cugir spre SUA a crescut exponenţial în ultimii ani, de la 37.239 de bucăţi în 2004, la 82.312 bucăţi în 2009.

Cât despre arma găsită în maşina lui Hernandez, reprezentanţii fabricii se limitează să declare că exportul în SUA este legal şi verificat de autorităţile americane.

Mai citeşte:

Elaine din «Seinfeld» s-a supărat pe Obama

Barack Obama, cea mai puternică personalitate a lumii

Barack Obama, văzut ca un Anticrist la o strângere de fonduri din L.A. - VIDEO