McQueen a lăsat 18.655.000 € câinilor

Ultima actualizare:
Nu putea trăi fără mama lui
Nu putea trăi fără mama lui

Designerul Alexander McQueen, care s-a sinucis la 11 februarie 2010, şi-a lăsat averea de 18.655.000 euro celor trei câini ai săi, precum şi unor organizaţii caritabile care îngrijesc câini şi pisici.

Supranumit "băiatul rău al modei britanice", pentru creaţiile sale provocatoare, Alexander McQueen a fost găsit fără suflare, în luxoasa lui locuinţă de la Londra.

Stilistul s-a spânzurat la vârsta de numai 40 de ani, nu înainte de a-şi face testamentul, ca să se asigure că dulăii lui, bull terrierii Callum, Juice şi Minter, vor fi îngrijiţi regeşte cât vor mai avea de trăit.

Pentru fiecare câine, designerul a pus într-un cont suma de 58.000 de euro.

Banii vor putea fi scoşi de cei doi administratori ai stilistului, Marlene şi Cesar Garcia, care au obligaţia să îngrijească animalele, fiind permanent controlaţi de avocaţi special desemnaţi pentru această misiune.

Restul averii, adică diferenţa până la 18.655.000 de euro a fost donată de McQueen organizaţiilor caritabile Battersea Dogs and Cats Home şi Blue Cross Animal Welfare.

Acestea se ocupă cu îngrijirea câinilor şi pisicilor. Creatorul de modă nu le-a uitat nici pe rude, cărora le-a lăsat sume mai mici.

Celor doi fraţi şi trei surori le-a oferit câte 291.000 euro, iar finului şi nepoţilor câte 58.000 de euro.

Nu putea trăi fără mama lui

Creatorul de modă Alexander McQueen s-a sinucis la trei ani după ce prietena sa apropiată, Isabella Blow, care l-a ajutat să devină celebru, şi-a pus capăt zilelor.


    Nu putea trăi fără mama lui
Nu putea trăi fără mama lui

Isabella era redactor de modă la revista de specialitate Tatler. Însă se crede că stilistul s-a sinucis pentru că nu concepea viaţa fără mama lui, Joyce, care murise cu o zi înainte.

Îşi iubea mama la nebunie, nu exista zi să nu meargă la ea la ceai. Ea l-a însoţit în 2003 la Palatul Buckingham, la invitaţia reginei Elisabeta a II-a.

McQueen a recunoscut că era homosexual, descriindu-se drept "oaia roz" a familiei, fiindcă a părăsit şcoala la vârsta de 16 ani.

El a lucrat pentru firmele Savile Row's Anderson & Sheppard şi Gieves & Hawkes, apoi în Japonia şi în Italia.

Creatorul pantofilor lui Lady GaGa

Alexander McQueen a creat pantofii care nu se pot purta, cu tălpi şi tocuri exagerat de înalte, care au consacrat-o pe Lady GaGa.

simeon stalpnicul png

Dar creaţiile lui au fost purtate şi de numeroase alte persoane importante, cum ar fi Prima Doamnă a SUA, Michelle Obama, sau cântăreaţa Madonna.

Madonna a declarat chiar că Alexander a avut o "viziune unică în lumea modei".

Mai citeşte:

Lordul a lăsat toată averea servitorului

Şi-a lăsat averea de 4,2 miliarde $ ghicitorului

Cum

a ajuns o căţea să deţină Empire State Building

Kalu,

cimpanzeul de 80 de milioane de dolari

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net