Kate Middleton şi perfecţiunea unui zâmbet... imperfect

Paradoxal, perfecţiunea zâmbetului afişat de ducesa de Cambridge se datorează unor mici "imperfecţiuni" ale danturii sale, opera unui stomatolog francez.

Didier Fillion nu doar îndreaptă sau albeşte dantura clienţilor săi, dar execută şi ceea ce el numeşte "micro-rotaţii". Iar această tehnică a aplicat-o şi în cazul soţiei prinţului William. "Ştiţi de ce dinţii ei arată atât de bine? Pentru că nu sunt perfect aliniaţi. Asta ne place tuturor: un zâmbet natural şi sănătos, şi nu unul artificial", a declarat un prieten al stomatologului pentru "The Times".

Deşi de obicei foloseşte cleme ataşate pe spatele dinţilor, efectul poate fi obţinut, mai rapid, pilindu-i sau adăugând mici bucăţi de porţelan. Potrivit lui Didier Fillion, un zâmbet perfect poate fi creat într-un interval de la şase luni la doi ani şi poate costa până la 11.000 de lire sterline.

Stomatologul oferă clienţilor săi un serviciu inedit: cu ajutorul unui software, el le poate arăta dinainte cum va arăta dantura lor la final. "Consider fiecare pacient în parte drept un individ unic, cu o istorie aparte, cu preocupări, dar şi cu vise diferite. Un tratament reuşit este cel în urma căruia clientul însuşi e total satisfăcut: când are zâmbetul visurilor sale", scrie pe pagina web a medicului.