Istanbul: Atac armat în club, 39 de morți și zeci de răniți VIDEO Camere Supraveghere

Ultima actualizare:

    Atac terorist Istanbul
Atac terorist Istanbul

Un atac armat în Istanbul a șocat întreaga lume chiar pe 1 ianuarie 2017.  Aproximativ 500 de persoane se aflau în cel mai popular club din Istanbul, clubul Reina unde a pătruns un bărbat care a tras focuri de armă în mulțime, scrie Huff.ro

Istanbulul a fost lovit din nou, un bărbat costumat în Moș Crăciun a pătruns în clubul Riena și a tras în mulțime. Atacul armat a avut loc în prezența a peste 500 – 600 de oameni adunați să petreacă revelionul. Vestea a umbrit anul nou în întreaga lume, 39 de morți au fost înregistrați până acum și alte câteva zeci de persoane au fost rănite.

UPDATE, ora 14:16: MAE a anunțat că nu se află români printre victimele identificate până acum.

”Conform datelor obţinute până la acest moment, nu există persoane de cetăţenie română printre victimele identificate. Precizăm că procedura de identificare a celorlalte persoane decedate este în curs de desfăşurare. Totodată, menţionăm că oficiul consular nu a primit nicio solicitare de la vreun cetăţean român în legătură cu incidentul din Istanbul”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE, ora 12:57: Erdogan a avut prima reacție după atacul armat din Istanbul. Președintele spune că va lupta până la capăt împotriva terorismului.

UPDATE, ora 11:01: Teroristul este liber în acest moment, anunță ministrul turc. 21 de persoane au fost identificate. Dintre acestea 16 sunt străini.

UPDATE, ora 10:20 – Ministerul Afacerilor Externe Român a emis un comunicat de presă în care își exprimă regretul pentru atacul armat soldat deja cu 39 de morți și 69 de răniți și transmite condoleanțe familiiilor. „Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile abilitate şi spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victimele incidentului se află cetăţeni români.”

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul (0090) 212 3583541, (0090) 90 212 3580516,  (0090) +90 212 3583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.”

UPDATE, ora 07:43 – Guvernatorul Istanbulului nu a dorit să comenteze informațiile care spuneau că atacatorul s-ar fi ascuns printre victime și încă nu a fost prins. Acesta este căutat de poliția turcă, conform lui Süleyman Soylu, citat de AFP.

21 de morți din cei 39 au fost deja indentificați. 16 persoane sunt străine, iar cinci sunt turci. Din cei 69 de răniți, patru sunt în stare foarte gravă

Informatii de ultima ora pe Huff.ro

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net