Ham-ham! Te miroase dacă ai cancer

Ultima actualizare:

    Daisy a stabilit diagnosticul precis în 551 de cazuri de cancer şi a analizat de-a lungul carierei ei de şapte ani la Centrul de Diagnostic Medical Canin peste 6.000 de probe fiziologice.
Daisy a stabilit diagnosticul precis în 551 de cazuri de cancer şi a analizat de-a lungul carierei ei de şapte ani la Centrul de Diagnostic Medical Canin peste 6.000 de probe fiziologice.

Căţeluşa Daisy din rasa labrador este cel mai precis instrument de detectare a cancerului din lume. Cel puţin aşa susţin doctorii oncologi britanici în ultimul număr al revistei „British Medical Journal”.

Daisy (opt ani) a analizat cu nasul de-a lungul carierei ei peste 6.000 de probe de urină şi a detectat 551 de cazuri de cancer. Acest fapt i-a asigurat un loc de cinste în sistemul de sănătate din Regatul Unit. „Am publicat primul raport privind detectarea cancerului cu ajutorul unor câini special antrenaţi încă din 2004. Daisy a fost principalul nostru erou în lupta contra îngrozitoarei maladii. Datorită ei am reuşit să salvăm viaţa a peste 200 de pacienţi pe care doctorii de la mai multe spitale îi trimiseseră acasă spunându-le că sunt sănătoşi. Daisy a avut altă părere şi i-a diagnosticat cu două forme de cancer: la plămâni şi respectiv la intestinul gros”, a declarat pentru The Mirror doctorul Claire Guest (50 de ani), care conduce Centrul de Diagnostic Medical cu ajutorul Caninelor. După succesul înregistrat cu Daisy, în instituţie au mai venit încă 11 dulăi cu abilităţi speciale. „Cancerul este detectat cu o precizie de 93%. Câinii lucrează la clinică de luni până vineri, sunt plătiţi prentru asta cu aproximativ 1.000 de lire sterline pe lună şi în restul timpului stau acasă cu familiile lor. Ei sunt special antrenaţi în clinică pentru a-şi perfecţiona mirosul”, a mai adăugat Guest.

Câinii se antrenează cu specialişti


    Foto: guliver/splashnews
Foto: guliver/splashnews

Jobi de doar patru anişori este la început în carieră. Pentru a-şi ascuţi mirosul el consultă direct pacienţii împreună cu un doctor de specialitate care îi suflă aer în nas. Dacă detectează o anomalie, lăţosul latră de două ori, semn că pacientul trebuie examinat mai atent pentru că are cancer la plămân. Dacă se linge pe bot, pacientul e sănătos tun. Mirosul lui Jobi detectează anomalii la concentraţii de una la un triliard.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net