Ebola a făcut 120 de morți în rândul personalului medical

Ultima actualizare:

    Până în prezent, 1.427 de oameni au fost uciși de Ebola
Până în prezent, 1.427 de oameni au fost uciși de Ebola

Epidemia de Ebola a ucis până în prezent 120 de membri ai personalului medical, a anunțat, luni, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit Agerpres.

„Până în prezent, peste 240 de membri ai personalului medical au dezvoltat boala, în Guineea, Nigeria și Sierra Leone, și peste 120 au murit”, a precizat OMS, într-un comunicat de presă.

Mai mulți factori stau la baza numărului mare de personal infectat, potrivit OMS, care menționează lipsa de echipament de protecție individual (măști și mănuși) și utilizarea lor greșită, numărul insuficient de medici, care, din cauza suprasolicitării, riscă să comită greșeli.

„Epidemia actuală este diferită”, a insistat OMS, care explică că medicii și locuitorii din țările afectate nu sunt „familiari cu această boală”, care face să domnească „frica în sate și orașe întregi”.

„Primele simptome ale mai multor boli infecțioase din regiune, cum ar fi malaria, febra tifoidă și febra Lassa, sunt similare celor provocate de Ebola. Pacienții infectați au de cele mai multe ori nevoie de asistență medicală de urgență. Medicii și asistentele ar putea să nu aibă nici un motiv să bănuiască că este vorba despre Ebola și nu văd necesitatea de a lua măsuri de protecție”, afirmă OMS.

Potrivit ultimului bilanț al OMS pentru data de 20 august, febra hemoragică a făcut în total 1.427 de morți — 624 în Liberia, 406 în Guineea, 392 în Sierra Leone și 5 în Nigeria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net