Doi jurnalişti de la un ziar din Crimeea au fost daţi dispăruţi în Ucraina

Ultima actualizare:

Doi jurnalişti de la un ziar din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în martie, au fost daţi dispăruţi în Ucraina de duminică, a anunţat luni publicaţia, relatează AFP.

Începând de duminică, de la ora 18.30 GMT (21.30, ora României), "nu am mai avut nicio veste" de la Maksim Vasilenko, fotograf la ziarul "Krîmski Telegraf", care lucra de asemenea pentru AFP şi agenţia rusă RIA Novosti, şi de la colega sa, jurnalista Evghenia Koroliova, a declarat redactorul-şef al ziarului, Maria Volkonskaia.

"Evghenia a sunat-o ieri (duminică) seara pe o prietenă, afirmând că activişti din grupul ultraradical ucrainean Pravîi Sektor i-au dat jos din autobuzul" la bordul căruia cei doi jurnalişti se întorceau în Crimeea, a precizat Volkonskaia.

"Din acel moment, nu cunoaştem nimic despre soarta lor", a subliniat ea.

"Vom verifica ipoteza unei posibile implicări a Gărzii Naţionale ucrainene şi a structurilor de forţă în reţinerea jurnalistului rus", a anunţat Comiterul rus de anchetă într-un comunicat.

În iunie, alţi doi jurnalişti de a postul de televiziune Zvezda, care aparţine Ministerului rus al Apărării, au fost arestaţi de Garda Naţională ucraineană.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net