Decizia dură luată de Statele Unite, după ce un jurnalist american a fost decapitat de ISIS

Ultima actualizare:

    James Foley a fost decapitat de mişcarea jihadistă SI
James Foley a fost decapitat de mişcarea jihadistă SI

Pentagonul intenţionează să trimită încă "cel puţin 300" de militari americani în Irak la cererea Departamentului de Sat, a anunţat miercuri un oficial de rang înalt american, sub acoperirea anonimatului, relatează AFP.

Aceste trupe suplimentare, care ar urma să ajute la protejarea instalaţiilor diplomatice americane, ar ridica la aproximativ 1.150 numărul militarilor şi consilierilor militari americani prezenţi în Irak, în contextul în care această ţară luptă împotriva jihadiştiştilor din cadrul grupării Statul Islamic (SI).

Întrebată în legătură cu cererea Departamentului de Stat, Marie Harf, o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei americane, a spus că nu este la curent cu această informaţie.

La ora actuală, aproape 850 de militari şi consilieri militari americani sunt mobilizaţi în Irak, după peste doi ani şi jumătate de la retragerea trupelor Statelor Unite.

Ei au fost mobilizaţi atât pentru a proteja personalul şi clădirile diplomatice americane, cât şi pentru a sprijini armata irakiană şi forţele kurde peshmergas faţă de extremiştii sunniţi, autorii unui avans fulger în nordul Irakului începând din iunie.

Începând din 8 august şi până în prezent, Statele Unite au efectuat 84 de atacuri aeriene în Irak , 51 dintre acestea fiind destinate sprijinirii forţelor irakiene în apropierea barajului de la Mosul.

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net