Cei mai bogați pământeni

Ultima actualizare:

    Bill Gates conduce de ani buni topul mondial al celor mai bogați oameni ai planeteifoto: GettyImages
Bill Gates conduce de ani buni topul mondial al celor mai bogați oameni ai planeteifoto: GettyImages

Opt pământeni dețin împreună o avere colosală: aproape 492 de milioane de dolari. Adică aceeași sumă a Produsului Intern Brut a două țări care spun ceva azi mapamondului: Singapore și Portugalia.

Ca în fiecare an, revista americană „Forbes” a lansat Topul celor mai bogați oameni ai planetei. Per total, avem peste 1.800 miliardari în întreaga lume. Cei mai mulți, americani, dar rușii și chineii le suflă în ceafă. Dar iată Topul Forbes!

Bill Gates, 61 de ani - 75 de miliarde de dolari

De patru ani, fondatorul Microsoft conduce acest top atât de invidiat.  Și asta chiar dacă a pierdut în ultimii doi ani, conform estimărilor, peste 4 miliarde dolari din avere. De peste zece ani, de când a părăsit compania pe care a fondat-o și căreia i-a dăruit cei mai frumoși ani din viață, Bill și soția sa, Melinda, conduc cea mai puternică asociație de caritate de lume. Cu rezultate extraordinare.

Amancio Ortega Gaona, 80 de ani -  67 de miliarde dolari

Gaona, fondatorul celebrului lanț vestimentar Zara, prezent și în România, este un om de afaceri spaniol. El deține și titlul neoficial de cel mai bogat european. Alte două rețele de magazine cu priză la public, Pull&Bear (și acesta prezent la noi) și Massimo Dutti, fac parte tot din portofoliul miliardarului.

Warren Buffet, 86 de ani - 60,8 miliarde de dolari

Warren Buffett  conduce, împreună cu Charlie Munger, un imens conglomerat de afaceri, Berkshire Hathaway. În 2015, aceasta ocupa locul 11 în topul celor mai mari companii din lume. American Express și ziarul Washington Post fac parte din imperiul lui Buffett.

Carlos Slim Helu, 76 de ani – 48,4 miliarde de dolari

Omul de afaceri mexican traversează din 2015 o perioadă descendentă. Și asta din cauza volatilității acțiunilor companiei sale de telefonie mobilă, America Movil. Care deține totuși monoplul pieții mexinace și încearcă să se afirme și în alte țări din zona centrală a Americii.  

Jeff Bezos, 53 de ani – 45,2 miliarde de dolari

Fondatorul celei mai cunoscute platforme de vânzări online, Amazon, a avut și el un an 2016 neliniștit, cu suișuri și coborâșuri semnificative. Dacă la începutul anului îi sulfa în ceafă lui Bill Gates, cu cele peste 70 de miliarde din cont, finalul i-a adus doar locul cinci. D-ale vieții de afacerist!

Mark Zuckerberg, 32 de ani – 44,6 miliarde de dolari

Conform realizatorilor topului, Mark Zuckerberg nu e doar cel mai tânăr dintre miliardari, dar și cel care a avut cel mai bun an din tre toți cei implicați. Valoarea acțiunilor Facebook, ideea de afaceri a americanului care a înnebunit repede o întreagă planetei, are cele mai mari șanse să crească progresiv și în următorii doi, trei ani, așa că toți mizează déjà pe noul campion.

Larry Ellison, 72 de ani – 43,6 miliarde de dolari

Cofondator al uneia dintre cele mai apreciate companii americane care utilizează noile tehnologii, Oracle, Ellison și-a mărit doar în ultimele șase luni averea cu peste cinci miliarde de dolari. Întrebarea care se pune e cu cât va reuși să și-o mărească în 2017?

Michael Bloomberg, 74 de ani – 40 de miliarde de dolari

Fostul primar al New York-ului nu a avut un an rău. Poate doar în politică, unde a susținut-o deschis pe democrata Hillary Clinton, marea învinsă a alegerilor prezidențiale din Statele Unite. Companiile sale însă, atât cele care oferă idei și soluții de afaceri, cât și agenția de presă Bloomberg, și-au turat motoarele din plin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net