Avion Air Algérie cu 116 oameni la bord, printre care un român, prăbuşit în Mali. Nu există supravieţuitori

Ultima actualizare:

    Avionul aparţinea companiei SwiftAir, dar era operat de Air Algerie pe durata verii
Avionul aparţinea companiei SwiftAir, dar era operat de Air Algerie pe durata verii

Compania aeriană Air Algérie a anunţat că a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute după ce acesta a decolat din Ouagadougou, în Burkina Faso. La bord se aflau 110 pasageri și 6 membri ai echipajului. Printre ei, şi un cetăţean român. Avionul s-a prăbuşit pe teritoriul Republicii Mali.

Update 18.48: Ministrul de Externe francez, Laurent Fabius, a declarat că la bordul avionului se aflau 51 de pasageri francezi.

Update 18:30 Epava aeronavei a fost găsită pe teritorului statului Mali.

Update 17.00: Avionul care s-a prăbuşit în Mali a aparţinut clubului Real Madrid în perioada 2007- 2009. Acesta fusese botezat "la Saeta".

Update 16.30: Air Algerie a comunicat că la bordul aeronavei se aflau 50 de cetăţeni francezi, 24 din Burkina Faso, un român, 8 libanezi, 4 algerieni, 2 luxemburghezi, un belgian, un camerunez şi un ucrainean.

Update 16.22: Un român s-ar fi aflat la bordul avionului prăbuşit în Mali. Detalii aici

Avionul s-a prăbuşit la 50 de minute după ce a decolat
Avionul s-a prăbuşit la 50 de minute după ce a decolat

Update 15.28: Un reprezentant al Air Algerie în Burkina Faso a declarat că 50 de francezi erau înscrişi pe lista pasagerilor avionului AH 5017, dispărut joi în spaţiul aerian din nordul Mali, relatează Le Figaro, în ediţia electronică, în timp ce postul Europe1 evocă între 50 şi 80 de francezi.

Secretarul de stat francez din Ministerul Transporturilor, Frederic Cuvillier, a declarat la rândul său că numeroşi cetăţeni francezi se află, cel mai probabil, la bordul avionului Air Algerie.

O celulă de criză a fost formată de conducerea Aviaţiei civile franceze, pentru verificarea informaţiilor, şi un număr de telefon a fost înfiinţat de Ministerul de Externe, pentru a veni în sprijinul familiilor.

Update 3.05: Zborul AH5017 s-a prăbuşit în Niger după ce a traversat o furtună puternică, susţine site-ul ibtimes.co.uk. Televiziunea Elnahar a confirmat că avionul s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Regiunea a fost afectată de furtuni violente şi avionul fusese deviat în timp ce survola Mali. Acesta s-ar fi prăbuşit după ce a survolat capitala Nigerului, iar toate cele 116 persoane aflate la bord ar fi murit.

Avionul ar fi fost găsit în apropiere de Niamey.

Update 14.36: Avionul care opera pentru compania Air Algerie s-ar fi prăbuşit, joi, după ce a intrat în spaţiul aerian al Niamey, capitala Nigerului, a anunţat postul de televiziune privat algerian Elnahar, citat de Le Soir, în ediţia electronică. 

"Serviciile de navigaţie aeriană au pierdut contactul cu un avion al Air Algérie care se deplasa joi pe ruta Ouagadougou - Alger, la 50 de minute după decolare", a anunţat compania publică algeriană, citată de agenţia APS.

"Air Algérie informează că serviciile de navigaţie aeriană au luat ultima dată legătura cu zborul AH5017 ce se deplasa pe ruta Ouagadougou-Alger în ziua de 24 iulie, la ora 01.55 GMT, respectiv la 50 de minute după decolare", precizează un comunicat.

Compania a pus în aplicare un "plan de urgenţă", potrivit textului.

Potrivit site-ului său de Internet, Air Algérie asigură patru zboruri pe săptămână către Ouagadougou, dintre care unul pleacă, joia, din capitală.

Avionul este un DC9, închiriat de Air Algérie de la compania spaniolă SwiftAir.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net