Are 18 ani, dar nu mai creşte de la un an

Citeste tot despre: 

Bucurie mare la Nagpur, India. Jyoti Amge, care măsoară numai 61,95 cm înălţime, a împlinit 18 ani şi a fost recunoscută, în sfârşit, de Cartea Recordurilor drept cea mai mică femeie de pe planetă.

Micuţa Jyoti Amge este foarte fericită că a devenit cunoscută în întreaga lume drept cea mai mică femeie de pe Terra.

Cu ocazia majoratului, indianca s-a amuzat când a suflat în lumânările de pe un tort care era cât ea! Jyoti spune că e bucuroasă că lumea o tratează ca şi când ar fi o femeie normală.


Îi place să se machieze, să bârfească împreună cu fetele de vârsta ei, să meargă cu ele la cumpărături şi să-şi cumpere DVD-uri. Îşi doreşte să devină o stea de cinema, fiind deja solicitată să joace în două filme la Bollywood, anul viitor.

La şcoală, e numită "buburuza" clasei, are bancă specială şi obiecte pe măsura ei, dar nimeni nu o ia în râs. Jyoti cântăreşte 5,5 kilograme, cu 4 kilograme mai mult decât avea la naştere. Ea suferă de o boală rară numită achondroplasia, care i-a oprit creşterea la vârsta de un an.

I-a luat locul americancei Bridgette Jordan


Până în prezent, americanca Bridgette Jordan, în vârstă de 22 de ani, era recunoscută de Cartea Recordurilor drept cea mai mică femeie de pe planetă. Micuţa din Sandoval, Illinois, măsoară 68,58 de centimetri şi este pasionată de muzică şi dans.